Osmaniye Valiliği himayelerinde başlayan Kıbrıs Harekâtının 50. Yıl Dönümü Programı vesilesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi tarafından belirlenen 15 Kıbrıs Gazisi için Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde gezi programı düzenlendi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen program kapsamında 15 Kıbrıs Gazisi üç gün boyunca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gezdi.
Kıbrıs Gazileri, ilk gün Gazimağusa Kapalı Maraş bölgesini gezdiler. Ardından bölge içinde bulunan Ordu Evinde düzenlenen akşam yemeği programına katıldılar. 

7Program sonrası Gazimağusa Kale İçi’ne doğru yola çıkıldı. Kale İçi’nde tesadüfen karşılaşılan Kıbrıs Mücahitleri ile kısa süreli sohbet ettiler. Sohbet sonrasında Namık Kemal Zindanı ziyaret edildi.
İkinci gün Lefkoşa’da bulunan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıtı ziyaret edildi. Anıt ziyareti ardından Girne şehrine doğru yola çıkıldı. Tepebaşı Köyünde sabah kahvaltısı yapıldı. 
Kahvaltı sonrasından Mavi Köşk gezildi. Köşk ziyareti ardından Yavuz Çıkartma Plajına gidilerek Kıbrıs Barış Harekatı'nda yer alan çıkarma gemi modelinin sonuncusu olan "Ç-128"i ziyaret edildi. Kıbrıs Gazileri, Barış ve Özgürlük Müzesi, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Bellapais Manastırı ve Süleyman Paşa Köşkü’nü ziyaret ettiler ve Girne Ordu evinde düzenlenen yemek programına katıldı.

OSMANİYE'DE FARKINDALIK ÇAĞRISI, "İLK YARDIM HAYAT KURTARIR" OSMANİYE'DE FARKINDALIK ÇAĞRISI, "İLK YARDIM HAYAT KURTARIR"

18Gezinin üçüncü gününde ise Kıbrıs Gazileri, Toplu Şehitlik mezarlarını ziyaret etti ardından Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldılar. Kahvaltı sonrası Kıbrıs Gazileri, Belediye Başkanı Hayri Orçan ile Kıbrıs’taki tarihi ve kültürel yapılardan 25 tanesinin minyatür maketlerini barındıran Minia Kıbrıs Açıkhava Müzesini ziyaret etti.
Gaziler, bu gezi programında emeği geçen Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz’a, İl Müdürümüz Tolga Nacar’a ve Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’a teşekkür ettiler ve minnettar olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN