Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak için geldiği Osmaniye’de evlenecek genç çiftlere müjde verdi. 
Bakan Göktaş, valilik ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında kriterlere uyan Osmaniyeli genç çiftlere de destek ödemesi yapılacağını açıkladı.
Göktaş, Bakanlık olarak, Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli hedeflerinden biri olan sosyal devlet politikalarını daha ileri taşımak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI DERYA YANIK'TAN CENEVRE TEMASLARI TBMM İNSAN HAKLARI İNCELEME KOMİSYONU BAŞKANI DERYA YANIK'TAN CENEVRE TEMASLARI

A A 20240917 35661938 35661933 A I L E V E S O S Y A L H I Z M E T L E R B A K A N I G O K T A S O S M A N I Y E D EBAKAN GÖKTAŞ, GENÇ ÇEFİTLERE MÜJDE VERDİ
Aile ve Gençlik Fonu'nun pilot uygulamasını 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçede başlattıklarını hatırlatan Göktaş, şöyle konuştu:
"İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'dan başvuruları aldık. Yakın zamanda da doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta da başvuru almaya başladık. Bu kapsamda bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu'na 12 bin 519 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı. Bu rakamlar tabii ki de önümüzdeki süreçlerde artarak devam edecek. Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi daha paylaşmak isterim; Aile ve Gençlik Fonu kapsamında çok kıymetli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bu sosyal destek fonu kapsamında bugün itibarıyla Osmaniye'den de başvuruları almaya başlayacağımızı müjdelemek isterim. Diğer taraftan daha fazla gencimizin bu fondan yararlanabilmesi için başvuru şartlarını da ayrıca kolaylaştırdık. Genç çiftlerimizin 2 asgari ücreti aşmama gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkardık."
Gençlere aile kurma yolunda destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'ndan tüm gençlerin yararlanmasını istediklerini belirterek bu vesileyle yeni uygulamanın tüm gençlere hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN