Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz’ın Karatepe Kilim Kooperatifi’ni ziyareti esnasında yaşlı bir teyzenin söylediği uzun hava türküler keyifle dinlendi.

Vali Yılmaz, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Kadirli ilçesine gitti.

Ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice de yer aldı.
Yılmaz, ziyaretler kapsamında dünyaca ünlü Karatepe Kilimlerinin dokunduğu Karatepe Kilim Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Burada Kooperatif başkanı Yüksel Cafri’den bilgi alan ve tezgahları gezen Vali Yılmaz, burada Hacer Cafri teyzenin söylediği uzun havaları büyük bir keyifle dinledi.

754354345345Hacer teyzeye ve kooperatif yönetimine teşekkür eden Vali Yılmaz, Karatepe Kilim Kooperatifi Kilimlerinin büyük bir özveri ile hazırlandığını söyledi.

Karatepe Köyünün, Karatepe kilimlerinin dokunduğu merkez olduğunu hatırlatan Vali Yılmaz, “Karatepe kilimlerimiz tarihi çok eskiye dayanan, gerçekten elde dokuma, kök boya ömürlük ürünlerdir. Bunlar hiç eskimiyor. Eskidikçe de değeri artan ürünler. Karatepe kilimlerimiz Osmaniyemizin en önemli değerlerinden olup bu Karatepe köyümüzde Karatepeli köylülerimizin kurduğu bu operatifte gerçekten ilmek ilmek, alın teri ile büyük bir fedakarlıkla üretiliyor, dokunuyor ve insanımızın hizmetine sunuluyor. Burada bu faaliyetleri devam ettiren, Karatepe Kilim Kooperatifi Başkanımız Yüksel Bey'e, burada bu kilimleri köylülerimize, köylü kadınlarımıza ve Hacer teyzeme çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

OSMANİYE'DE AĞACA ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI OSMANİYE'DE AĞACA ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

Muhabir: Ümit KAHRIMAN