OSMANİYELİ KADINLAR, TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ OSMANİYELİ KADINLAR, TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENDİ

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü öncülüğünde ‘’1. Uluslararası Yaşlılarda Düşme ve Kazalar Sempozyumu’’ çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış konuşmaları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sümeyra Mihrap İlter, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından yapıldı.
Sempozyumun düzenlenmesinden dolayı OKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gerontoloji Bölümüne ve katkı sunan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Sempozyumumuzun temel amacı, yaşlı bireylerin yaşam alanlarını daha güvenli hale getirmektir. Bu doğrultuda, toplumsal bir fayda sağlamayı da hedefliyoruz. Yaşlı bireylerimizin olumsuz durumlarla karşılaşmalarını önlemek adına çeşitli önlemler alınacaktır. Bu önlemleri belirlerken, işin uzmanlarından edineceğimiz bilgi ve tavsiyelere büyük önem veriyoruz. Bilimsel gerçeklere ne kadar sıkı sıkıya uyarsak ve rehber edinirsek yaşamımızı her alanda daha kolay ve güvenli hale getirebiliriz. Medeniyetin temeli de rasyonel düşünceye dayanmaktadır. Yaşlılarımız için kazaları önlemek adına büyük bir gayret göstereceğiz. Sempozyuma katılan değerli bilim insanlarının bilgi ve tecrübelerini paylaşarak yeni çözüm önerileri geliştirmelerine vesile olmasını diliyor, herkese katkılarından ötürü şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.
Birçok akademisyen, uzmanın katkı sunduğu sempozyuma, Japonya'dan Prof.Dr. Sadanobu Kagamimori (Toyama University), Slovenya’dan Dr. Öğr. Üyesi Anamarija Kejžar (University of Ljubljana, Faculty for Social Work), Türkiye'den Akdeniz Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesinden çok sayıda akademisyen katılım sağladı. Ayrıca, Adana 5 Ocak Devlet Hastanesinden ortopedi uzmanı, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ardahan Devlet Hastanesinden gerontologlar ile UMIT TIROL The Tyrolean Private University'den Dr. Rer. Medic. Jalal Alnatour ve Dr. Rer. Medic. Christian Heidl bilim insanları da sempozyumda yer aldı.
Sempozyum, yaşlı bireylerin düşme ve kaza risklerinin azaltılması, güvenli yaşam alanlarının oluşturulması ve bu konuda alınması gereken önlemlerle ilgili bilimsel bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı önemli bir platform oldu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN