Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi, toplumsal bilincini artırmak amacıyla eğitim ve bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi. 

Korkut Ata Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencilerine önemli bilgiler aktarıldı. 

Eğitimde, trafik durumunun önemi, trafikte işaretler, riskler ve güvenli sürüş anlatıldı.

Slaytlar ve bilgilendirici videolar eşliğinde yapılan sunumlarda, yaya ve sürücü olarak trafikte dikkat edilmesi gereken temel kurallar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Öğrencilere, özellikle trafik kazalarının büyük bir bölümünün kurallara uyulmaması sonucu ortaya çıktığı vurgulandı.

Okü Trafik Eğitimi1Teorik bilgilendirmenin ardından Fakıuşağı Mahallesi, Korkut Ata Üniversitesi kavşağı, Kafeler Caddesi ve Yurtkur Kavşağı gibi yoğun trafiğin olduğu yerde “Haydi Osmaniyem, Kurallara Uyalım” sloganıyla bilgilendirme yapıldı. Özellikle motosiklet ve motorlu bisikletler başta olmak üzere, tüm araç sınıflarına ve yolcularına trafik kuralları hatırlatıldı.

Antalya Belediye Başkanı Böcek: “Hedefimiz iklim dostu Antalya” Antalya Belediye Başkanı Böcek: “Hedefimiz iklim dostu Antalya”

Etkinliğin bir parçası olarak, genel trafik kuralları ve güvenli sürüş ile ilgili bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Dağıtılan broşürlerde, hız sınırlarında, emniyet kemeri kullanımı, yaya geçişlerinde durma istenen ve motosiklet parçaları için kask takma gibi önemli trafik kuralları vurgulandı. 

Trafik kurallarının uyulmasının sadece sürücülerin değil, yayaların da güvenliği için büyük bir gerekliliği vurgulayan görevliler benzer etkinliklerin devam edeceği kaydedildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN