Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında düzenlenen protokol, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında OKÜ kampüsüne gelecek Tazelenme Üniversitesi öğrencileri,  kütüphane, yemekhane, kafeterya, kapalı ve açık spor alanları, yeşil alanlar gibi pek çok mekana kolaylıkla erişimi sağlayacak.
Derslerin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu zemin katındaki Tazelenme Üniversitesi’ne ayrılmış olan dersliklerde gerçekleştirileceği kaydedildi.
Tazelenme üniversiteleri, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Akdeniz Üniversitesinde başlatılan ve daha sonra çeşitli illerde uygulanmaya başlayan önemli bir aktif yaşlanma sürecini destekleme faaliyetidir. Bu üniversitenin temel özelliği, yaşlı bireylerin eğitim ve aktivitelerle bağımsız rollerini destekleyerek, topluma yaşamdan doyum alan yaşlı bireyler kazandırmaktır. Ev sahibi üniversiteler sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde gönüllü olarak kapılarını açmakta; ders veren öğretim üyeleri yine gönüllülük esasıyla görev almaktadırlar. Tazelenme Üniversitesi'nin kampüslerinde bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanınmaktadır. Kampüslerde öğrenim gören genç kuşakların Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle aynı ortamda buluşması, onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanması, eğitimin hedefleri arasında yer almaktadır.

Whatsapp Görsel 2024 09 05 Saat 15.51.31 3Ec38447
Dönemlere göre farklılık göstermekle birlikte sağlık bilgisi, sağlık için spor, teknoloji ve dijital okur yazarlık, sanat ve kültür, beceri dersi, siyaset bilimi, psikoloji, yabancı diller, ziraat, hukuk, ekonomi, girişimcilik, ilk yardım, biyoloji, sosyoloji, gastronomi gibi dersler müfredat içeriklerinde yer almaktadır. Tazelenme Üniversitesi’ne katılım için ücret talep edilmemektedir. Katılım için: Kişilerin 60 yaş ve üzeri olması; en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Eğitimler bir yıl içerisinde 2 döneme ayrılmakta olup toplam 4 yıl devam edecektir. Tazelenme Üniversitesi öğrencilerin geçerli ve/veya belgelendirilmiş bir mazereti olmadığı sürece derslere katılım zorunludur. 
Tazelenme Üniversitesi’ne kayıt sürecinde öncelikle 09.09.2024-13.09.2024 tarihleri arasında Park 328 AVM’de tanıtım günleri kapsamında ön kayıtlar alınacaktır.

Kesin kayıtlar 16.09.2024-20.09.2024 tarihleri arasında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda kesin kayıt belgeleri

[1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2. Adet Vesikalık Fotoğraf

3. Adli Sicil Kaydı

4. Sağlık Raporu (Aile Sağlığı Merkezi’nin verdiği sağlık raporları da kabul edilecektir)

5. Sürekli Kullanılan İlaçların İsim Listesi] ile gerçekleştirilecektir.

Kontenjan dahilinde kaydı kesinleştirilen öğrencilerimizle ders tarihleri hakkında bilgi verilecektir. 26.09.2024 tarihinde akademik açılış törenimiz gerçekleştirilecektir.

Green Card (Yeşil Kart) başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır? Green Card (Yeşil Kart) başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır?


 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN