OSMANİYE’DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI OSMANİYE’DE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen eğitimde, stajyerlere kaza anında yapılması gerekenler, güvenlik önlemleri ve yaralıların ilk müdahalesi gibi hayati bilgiler aktarıldı.

Eğitim süresince, gerçek kaza senaryoları üzerinden uygulamalı alıştırmalar yapılarak teorik bilgilerin pratikte nasıl uygulanacağı gösterildi. Bu yöntemle stajyerler, kazaların meydana geldiği anlarda hızlı ve etkili bir şekilde nasıl müdahale edeceklerini deneyimleme fırsatı buldular.

Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitimlerin stajyerlerin acil durum yönetimi konusunda daha yetkin ve donanımlı hale gelmelerine büyük katkı sağladığını vurguladı. Eğitim sayesinde stajyerler, hem teknik bilgilerini artırıyor hem de pratikte karşılaşabilecekleri durumlara daha hazırlıklı hale geliyorlar.

Bu eğitim programı ile Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, geleceğin itfaiye personelinin yetkinliklerini artırmayı ve toplumun güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Eğitimlerin devam edeceği ve stajyerlerin farklı alanlarda da kapsamlı eğitimlerle donatılacağı belirtildi.

Kaynak: OSMANİYE BELEDİYESİ