Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bugün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle birçok ağaç devrilirken, su birikintileri oluştu ve bazı işyerlerini su bastı. Yağışın etkisiyle Tevfik Pampal Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatıldı, araçlar su birikintileri içinde mahsur kaldı.

Belediye ekipleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte sahada olan Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, çalışmaları yerinde takip etti. Başkan Olcar, yağıştan olumsuz etkilenen esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ekipler, yağışın başlamasıyla birlikte acil müdahale çalışmalarına hızla başladı. Devrilen ağaçların kaldırılması ve su baskınlarına karşı önlem alınması için yoğun çaba sarf edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, yağışların devam edebileceği ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

OSMANİYE'DE ÜZÜM BAĞLARI HİBELERLE BÜYÜYOR OSMANİYE'DE ÜZÜM BAĞLARI HİBELERLE BÜYÜYOR

Bir 1 kişi ve biçerdöver görseli olabilir

İlçe sakinleri ise yaşanan olay nedeniyle tedirgin olduklarını ifade ederek, belediyenin hızlı müdahalesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Meteoroloji yetkilileri, bölge için sağanak yağış uyarısında bulunarak, vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Yağışların ardından, ilçede hayatın en kısa sürede normale dönebilmesi için çalışmaların devam edeceği bildirildi. Belediye Başkanı Olcar, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimizle sahadayız. El birliğiyle bu zorluğu atlatacağız," dedi.

Editör: Bekir Burak CANBOLAT