Osmaniye Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi, "İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek" temasıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü personeli ziyaret edilerek, iş ortamında ruh sağlığının önemi vurgulandı.

Ruh Sağlığı Birimi, çalışanların iş yükü altında yaşadıkları stres ve zihinsel sağlığın korunmasının, verimli bir çalışma ortamı yaratmada ne kadar kritik bir rol oynadığını hatırlatarak, sağlıklı bir çalışma ortamının önemine dikkat çekti. 

15 Ekim Salı Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 15 Ekim Salı Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

Ayrıca, ruh sağlığına yönelik bilgilendirmeler ve personelin bu konuda nasıl destek alabileceği üzerine bilgiler paylaşıldı.

Işyeri Ruhsağlığı Osmaniye1Sağlık çalışanlarının, yoğun iş tempoları ve karşılaştıkları zorluklar nedeniyle ruh sağlığı desteğine daha fazla ihtiyaç duyabileceği belirtildi. Ziyaret kapsamında, personelin ruh sağlığını güçlendirecek önerilerde bulunularak sağlıklı bir iş ortamının, genel sağlığı nasıl olumlu etkileyebileceğine dair bilgilendirmeler yapıldı.

ünya Ruh Sağlığı Günü, ruh sağlığı sorunlarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 10 Ekim’de dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN