Osmaniye İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonun aldığı karar gereğince 15 Haziran 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında aşağıda belirtilen yerler dışında, ormanlık sahalara yetkililerden ve yetkili makamlardan izinli olanların dışında girişler yasaklandı.

ORMAN İÇERİSİNE GİRİŞLERİN İZİN VERİLDİĞİ YERLER
Osmaniye Merkez Karacalar A tipi Mesire Yeri (Seyir Tepesi)
Osmaniye Merkez Olukbaşı A Tipi Mesire Yeri
Osmaniye Merkez Kent Ormanı (Ergenekon Meydanı)
Osmaniye Merkez Park Orman
Osmaniye Merkez Zorkun Şenlik Tepesi C tipi Mesire Yeri
Osmaniye Merkez Karanlıkdere C Tipi Mesire Yeri
Osmaniye Merkez Çiftmazı Tabiat Parkı
Sumbas-Döğenli C Tipi Mesire Yeri
Kadirli Savrun-Kokar C Tipi Mesire Yeri
Kadirli Taputepesi B Tipi Mesire Yeri

DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman? DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman?

Diğer taraftan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) üzerinden Avlak Avlanma İzin Belgesi alan avcılar ile av turizmi kapsamında Bakanlık görevlisi eşliğinde yapılan av organizasyonlarına katılanların orman içerisine girişlerine izin verildi.

Turizm ve sportif faaliyetlerde bulunan işletmeler ve vatandaşlar, uyarılara riayet etmeleri, gerekli tüm önlemleri almaları ve Mülki amirin izni, ilgili Orman İşletme Müdürlüğünün bilgilendirilmesi koşuluyla girişlerin yasaklandığı alanlarda faaliyette bulunabilecekler.

Bu alanlar dışındaki Osmaniye İli sınırları içerisinde bulunan tüm ormanlara giriş-çıkışların Orman Yangını Riskleri dolayısıyla yasaklandığı belirtildi.

Ayrıca kritik hava hallerinde gerekirse ek yasaklamaların getirileceği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi