Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, proje hakkında yaptığı açıklamada, çiftçilere faizsiz kredi desteği sağladıklarını belirterek, "Devletimizin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla Osmaniye'de yaşayan vatandaşlarımıza yüzde 50'si hibe, yüzde 50'si kredi olarak verilen traktör ve diğer yardımcı ekipmanları hayırlı olsun. Orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımıza hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için desteklerimiz devam edecektir. Kredi geri ödemesi 7 yıl içerisinde faizsiz bir şekilde yapılacaktır," dedi.

Detaylı Destek Tablosu

Düziçi Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu ise, yapılan hibelerin vatandaşa hayırlı olmasını dileyerek, İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) çerçevesinde sunulan destekler hakkında bilgi verdi. 2024 yılı boyunca 6 orman işletme şefliğinde toplam 11 köyde 28 aileye ORKÖY hibe ve kredi desteği sağlandı.

Bahçe Orman İşletme Şefliği kapsamında, Örencik köyüne bir adet traktör ve bir adet tomruk çekme vinci tahsis edildi. Ayrıca, Yaylalık köyüne motorlu testere ve seracılık ekipmanları, Arıcaklı köyüne ise seracılık ekipmanları verildi. Bu köylere yapılan toplam tahsis miktarı 1 milyon 830 bin TL'yi bulurken, bunun 915 bin TL'si hibe olarak sunuldu.

Düziçi Orman İşletme Şefliği kapsamında ise, Yenifarsak, Çatak, ve Söğütlügöl köylerine şebekeye bağlı güneş panelleri tahsis edildi. Bu köylere toplam 1 milyon 320 bin TL tahsis edilirken, bunun 660 bin TL'si hibe olarak verildi.

Haruniye Orman İşletme Şefliği, Karagedik ve Selverler köylerine süt sığırcılığı ekipmanları sağlarken, Hasanbeyli Orman İşletme Şefliği de Yanıkkışla ve Karayiğit köylerine traktör, Serdar köyüne ise tomruk çekme vinci tahsis etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ENVER’UL HAMİT CAMİİ ZİYARETİ

Anahtar Teslim Töreni

Program, traktör ve diğer ekipmanların sahiplerine teslim edilmesiyle sona erdi. Traktörlerine kavuşan köylüler, devletin sunduğu bu destek sayesinde üretim kapasitelerini artırabileceklerini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: Bekir Burak CANBOLAT