OSMANİYE'DE ORMAN PARK PROJESİNDE SONA GELİNDİ OSMANİYE'DE ORMAN PARK PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Osmaniye İl Müftülüğü Hacı Nuri Çomu 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine yönelik “Bed-i Besmele” programı düzenlendi.

Programa, Müftü yardımcıları, kurs hocaları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda tekbirler ve salavatlar eşliğinde camiye giren minik öğrenciler, din görevlileri eşliğinde dualar okuyup ilahiler söyledi.

İl Müftü Yardımcısı Seher Yılmaz, selamlama ve günün önemine değindiği konuşmasında 4-6 yaş öğrenci ve velileriyle bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

Öğrencilerin sevincini paylaşan İl Müftü yardımcısı Yılmaz, “Bed-i Besmele programıyla okul öncesi eğitim gören öğrencilerimiz Kur’an eğitimi yanında değerler eğitimi de görüyor” dedi.

464334823 951032663715807 1987579853659344204 NBir Osmanlı geleneğini de sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz; "Osmanlı Devleti'nde mekteplerde dini bilgileri öğrenmek için ilk aşama Besmele’yi öğrenmekti. Besmele'yi öğrenen ve 4-5 yaşına gelen çocuklara yönelik düzenlenen bu törene 'Bed-i Besmele' denilirdi. Bu tören sırasında çocuklar bayramlık elbiselerini giyer, halk içinde gezerlerdi. Okunan dualara ‘amin’ denildiği için de bu çocuklara ‘amin alayı’ denilirdi, diyerek programı düzenleyen Kur’an kursu öğreticisi hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda öğrenci ve velilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.  

Muhabir: Ümit KAHRIMAN