1992 yılında Şırnak Uludere Taşdelen Karakolu’nda şehit düşen Jandarma Astsubay Mustafa Yağız’ın ağabeyi Reşit Yağız’ı evinde ziyaret eden minikler, duygusal anlar yaşattı.
Ziyaret sırasında öğrenciler, şehit ağabeyi Reşit Yağız’a Türk bayrağı hediye ederek anlamlı bir jest yaptı. Miniklerin bu duyarlı davranışı, Reşit Yağız’ı derinden duygulandırdı.
Çocuklarla günün anlam ve önemine dair sohbet eden Yağız, ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Öğretmenler ve öğrenciler, şehitlerimizin hatırasını yaşatmanın ve onları unutmamanın önemine vurgu yaparken, bu tür etkinliklerin çocuklara vatan sevgisini aşılamak açısından büyük değer taşıdığı belirtildi. Ziyaretin sonunda minikler, Reşit Yağız ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.