Osmaniye’de depremde yıkılan ve bir çok can kaybına neden olan metin tamer ve sefa evlerin yerinde dönüşüm alanında bir konuşma yapan bakan kurum, “Göreve geldiğimiz 2 Temmuz’dan bu yana yollardayız. Bugün yine; milletimizin bir evladı ve hizmetkarı olarak kardeşlerimizin yanındayız, dizinin dibindeyiz, Osmaniye’mizdeyiz. Osmaniyemiz; Büyük ve Güçlü Türkiye davamızda her daim yanımızda durmuştur. Biz de; yiğit, mert Osmaniye’li kardeşlerimizden aldığımız güçle; 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Bakan 2 

11 İLİMİZİ TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Depremden etkilenen 11 ilde; 276 bin konut ve dükkanların hızla yükseldiğini vurgulayan bakan Kurum, “Şu ana kadar; toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz. Şunu belirtmeliyim ki çok şükür şu an bölgede; her alanda çok önemli mesafeler kat ettik. Hiç durmadan çalışmamızın sonuçlarını, yuvalarına kavuşan kardeşlerimizin gözlerinde görüyoruz. Ama bize durmak yok, duraksamak yok. Çok daha hızlı çalışacağız. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayıp, kardeşlerimize teslim edeceğiz. 2025 yılı sonuna kadar, ülkemizin göz bebeği olarak gördüğümüz bu bölgede teslim edilmeyen tek bir konut ve işyeri kalmayacak.” diye konuştu.

B A K A N5
 
DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU YUVA KURMAK VE O YUVADAN DUA ALMAK

Dünyanın en güzel duygusunun yuva kurmak ve kurulan o yuvanın sakinlerinden dua almak olduğunu söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Osmaniye de yapılan çalışmalar ile ilgili ise şu bilgileri aktardı:

Hayrettin Uçak kimdir? Hayrettin Uçak kimdir?

“Şu ana kadar Osmaniye özelinde; 3 bin 572 yeni yuvamızı ve iş yerimizi kurduk, milletimizin duasını aldık. Şimdi devam eden 9 bin 100 yuva ve iş yerimizi de süratle tamamlayacak; kardeşlerimizin mutluluğuna ortak olacağız. Tabi ben Osmaniyeli kardeşlerime bir de müjde vermek istiyorum. Şu anda bulunduğumuz Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi’nde bir Rezerv Yapı Alanımız var. Bu alanın sınırlarını, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yeniden değerlendirdik. Bu kapsamda, vatandaşımızın uygulama dışında tutulmasını istediği binaların içerisinden; uygun değerlendirilenleri Rezerv Yapı Alanı sınırı dışına çıkardık. Yine İstasyon caddemizde, Toprak Mahsülleri Ofisi’ne ait olan bir arsamız var. Bu arsanın da yaklaşık 10 dönümlük kısmı ile birlikte; depremde en çok can kaybının yaşandığı Bilge Sitesi’nin bulunduğu alanı Rezerv Yapı Alanına dahil ettik. Şimdi hızlıca; yeni sınıra göre plan ve proje çalışmalarımızı hızlıca tamamlayacağız ve süratle yapım aşamasına geçeceğiz. Osmaniye’mize ve afetzede kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum.”

B A K A N3

DEPREM BÖLGELERİNDE SADECE EV YAPMIYORUZ, GELECEĞİN ŞEHİRLERİNİ DE İNŞA EDİYORUZ

Deprem bölgelerinde sadece ev yapmadıklarının altını çizen bakan Kurum, açıklamalarının devamında şunları söyledi:
“Şunun altını önemle çiziyorum. Biz TOKİ’mizle, Emlak Konut’umuzla, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’mızla ve diğer birimlerimizle; deprem bölgesinde sadece ev yapmıyoruz. Ticari alanlarıyla, kent meydanlarıyla, spor alanlarıyla, kültür ve sanat eserleriyle, devasa büyüklükte yeşil alanlarıyla, parklarıyla; Geleceğin Muhteşem Türk Şehirlerini de inşa ediyoruz.  Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımızı kurtaran bu İstiklal Şehirleri’ni, İstikbalin Muhteşem Şehirleri yapmakta sonuna kadar kararlıyız. Çünkü buradaki her bir kardeşimi; şehitlerimizin emaneti olarak görüyoruz. Biz bu emanete sahip çıkmak için yollardayız. 11 ilimizin hiçbir yerinde, hiçbir kardeşimiz kendisini asla yalnız hissetmeyecek; çünkü biz ne dün ne de yarın hiç kimseyi geride bırakmadık, bırakmayacağız. Buradaki tüm ekibimizle birlikte; kendimize bir söz verdik. Depremzede kardeşlerimizin yüzü gülmedikçe, biz gülmeyeceğiz! Bu millet yeni yuvasına geçmedikçe, biz evimizde rahat uyumayacağız! Rabbim bizi vatandaşlarımıza mahcup etmesin diyorum.” 

Editör: Haber Merkezi