Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde “Dünya El Yıkama Günü” dolayısıyla stant açıldı.
Bahçe Devlet Hastanesi Poliklinikler katında açılan stantta, hasta ve hasta yakınlarına el yıkama, dezenfeksiyon standartları ile kuralları anlatılarak el hijyeninin önemi konusunda bilgi verildi.
El yıkama kuralları standa başvuran hastalara uygulamalı olarak gösterilerek bu uygulamanın ev ve iş yerlerinde de devam ettirilmesinin önemine dikkat çekildi.
Sağlık hizmetlerinin temelini, sağlığın korunması ve geliştirilmesi faaliyetleri teşkil etmektedir. Bu çerçevede toplumda hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılması önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendirilmektedir. Hijyeni sağlamada en temel kural ise, ellerin doğru yöntem ile yıkanmasıdır. El yıkama, birey ve toplum sağlığının korunması açısından basit, ucuz, toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntemdir.
Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan, bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organımızdır. El yıkama, çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle, genellikle ihmal edilen bir konudur.
El hijyeninde amaç, kimyasal ve fiziksel zararlıların ve enfeksiyonlara yol açan mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Eller sadece su ile yıkandığında, mekanik etki ile görünür kir uzaklaştırılmakta ancak tam bir hijyen sağlanamamaktadır. Bu nedenle, el temizliğinde su ile birlikte sabun kullanılması gerekmektedir. Normal katı el sabunları ve sıvı sabunlar, meydana getirdikleri etkiler bakımından farklı olmamakla birlikte, katı sabunlar bulunduruldukları ortamlardan ve kullanan kişilerin kullanımdan sonra genellikle sabunları temizlemeden yerine koymalarından dolayı, kirlilik kaynağı olabilmektedir.
Osmaniye’nin Bahçe ilçesi devlet hastanesinde açılan stantta hasta ve yakınlarına el hijyeni hakkında bilgiler verildi.
Görevliler ayrıca standı ziyaret eden vatandaşlara “el” figürü hediye etti.