Osmaniye Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Canberk Usta normal doğumun annenin bebeğini kucağına almasının en doğal ve sağlıklı yolu olduğunu belirtti.

OSMANİYE'DE GELİŞİMSEL TARAMA PROJESİ YAKINDAN İZLENİYOR OSMANİYE'DE GELİŞİMSEL TARAMA PROJESİ YAKINDAN İZLENİYOR

Usta, 1-7 Ekim Normal Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bebeklerin anne vücudunun doğal ritmine uyum sağlayarak dünyaya geldiğinde annelerinde buna aktif olarak katılma şansı bulduğunu kaydetti.

Doğum Canberk Usta Osmaniye Doktor HastaneNormal doğumun sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da anne ve bebeğe pek çok faydası olduğunu ifade eden Usta, şunları kaydetti:
“Annenin iyileşme süresi hızlanır, bebeğinizle hemen temas kurabilir ve ilk anlarınızı paylaşabilirsiniz. Hastanede daha kısa süre kalır, bebeğinizle birlikte geçireceğiniz değerli zamana daha erken kavuşursunuz. Unutmayın ki, doğumun ardından kurulan bağ, bir ömür boyu sürecek sevgi dolu bir ilişkinin ilk adımıdır. Her annenin doğum hikâyesi farklıdır ve her biri özeldir. Ancak, sağlıklı bir hamilelik süreci yaşıyorsanız, bebeğinizi bu doğal ve sağlıklı yolculukla karşılamanızı öneriyorum. Bu sadece sizin değil, bebeğinizin de yolculuğudur”  

Usta, Osmaniye Devlet Hastanesinde 6 yataklı doğum salonunda anne adayların sağlıklı ve konforlu bir şekilde normal doğum yapmaları için hazırlanan özel doğum odalarında anne adaylarına hizmet verildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN