Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal tarafından “Kadirli’nin Deprem Tehlikesi, Riskleri ve Yapılması Gerekenler” konulu seminer verildi.

Uluslararası Sanat Sergisi açıldı Uluslararası Sanat Sergisi açıldı

Kadirli Belediyesinin davetlisi olarak Devlet Bahçeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılan Pampal, Kadirli’nin tarihini anlatarak geçmişte depremler yaşanan güzel bir şehir olduğunu belirtti.
Pampal, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinden Osmaniye’nin Kadirli ilçesine kadar tarama yaptıklarını söyledi.

Prof. Dr. Pampal, Minnetli (Kozan) Bölgesinde Meydana Gelen Son Depremler Işığında Kadirli’nin Deprem Tehlikesi, Riskleri ve Yapılması Gerekenleri konusunda önemli bilgiler veren Pampal, “Kadirli Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Cint bey ile önemli çalışmalar yaptık. Savrun Fayı'nın 7 üzeri deprem üretme potansiyeli olduğunu düşünmüyoruz. Bizim de birtakım görüşlerimiz var çünkü biz bu bölgede uzun yıllar çalışmalar yaptık. Savrun Fayı'nı, özelliklerini, boyunu, yaşını biliyoruz. Bu depremde kırılma ihtimalinin ne kadar olduğunu tahmin edebiliyoruz. Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar ve ekibine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

466006779 3951379388438741 3832532630500142542 N

Kozan’da olabilecek depremde Kadirli’nin de önemli şekilde etkileneceğini ve 6 ile 7 arasındaki depreme hazırlıklı olunmasına dikkat çeken Pampal, “Akçalıuşağı fayı kırılırsa 6 civarında deprem üretme potansiyeli var. Kadirlide yaşayanlar dikkat. Yapılarınızı gözden geçirin. Şubat depreminde zarar gören yapıların özellikle makyajlanıp kullanıma açıldığını biliyorum. Türkiye, güzel ve depremli bir ülke. Burada yaşıyorsak depreme hazırlıklı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların sorularını cevaplayan Pampal’a Kadirli Belediye Başkanı Vekili Kerem Süslü tarafından çiçek verildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN