Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hasanbeyli ilçe Merkezi ile ilçeye bağlı Yeşilyurt ve Kalecik köylerinde yapımı devam eden deprem konutlarında denetleme ve incelemelerde bulundu.

OSMANİYE MİLLETVEKİLİ GÜLSOY’UN ELLEK TEMASLARI OSMANİYE MİLLETVEKİLİ GÜLSOY’UN ELLEK TEMASLARI

İlk olarak Vali Yılmaz, Hasanbeyli İlçesinde yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Vali Yılmaz'ın incelemelerinde Hasanbeyli Kaymakamı Ahmet Dervişoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, AFAD İl Müdürü Mehmet Alboğa ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk de yer aldı.

HASANBEYLİ DEPREM KONUTLARI

Vali Dr. Erdinç Yılmaz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Hasanbeyli İlçemizde deprem konutlarımızın yapıldığı yerdeyiz. Burada 504 konutumuzun yapımı devam ediyor. Şu ana kadar 113 konutumuzun anahtarını teslim ettik. Anahtarını teslim ettiğimiz konutlarda hiçbir eksiğimiz yok, vatandaşlarımız rahatlıkla taşınabilir. Olabilecek eksiklikleri de yerinde görüp, gideriyoruz. En hızlı şekilde de vatandaşlarımıza teslim sürecimiz devam edecek. “dedi.

YEŞİLYURT KÖYÜ DEPREM KONUTLARI

Vali Yılmaz, Yeşilyurt Köyü deprem konutları incelemesinde yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “ Hasanbeyli Yeşilyurt Köyümüzde yapılan deprem konutlarının yapıldığı yerdeyiz. Şu anda 14 konutumuz da burada yapılıyor. Kaba inşaatları tamamlandı, inşallah yılsonuna kadar anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz. Osmaniye’mizin her noktasında, ihtiyaç olan her yerde konutlarımızın yapımı çok hızlı devam ediyor. Bundan sonraki süreçte anahtar teslimimiz daha hızla devam edecek. Hemşehrilerimiz bundan sonraki süreçte daha hızlı bir şekilde evlerine kavuşmuş olacaklar. Konutlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

KALECİK KÖYÜ DEPREM KONUTLARI

Kalecik Köyü deprem konutları incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada ise; “Şu anda Hasanbeyli İlçemizin Kalecik Köyünde yapılan köy evleri deprem konutlarındayız. Şu ana kadar 23 konutumuzun kaba inşaatı tamamlanmış, ince işleri devam etmektedir. İnşallah yılsonunda anahtarlarını teslim edeceğiz. Buradaki konut sayımız 60’a ulaşacak, çalışmalarımız devam edecek. Konutlarımızı, en hızlı şekilde, en kısa sürede tamamlama gayreti içinde çalışıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yapılan konutlarımız gerçekten lüks konutlar, depreme son derece dayanıklı. Şu an burada yaptığımız konutlar villa diyebileceğimiz konutlar. Hemşehrilerimize en güzel konutları yapma gayreti içindeyiz, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT