Osmaniye’de 2024-2025 Okul Sporları toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda Kayı Boyu Kız Yurdu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yusuf Çebi, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi ve okul sporlarının centilmenlik içerisinde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. 

KADİRLİ'DE ARAÇ ŞARAMPOLE YUVARLANDI: YARALILAR VAR! KADİRLİ'DE ARAÇ ŞARAMPOLE YUVARLANDI: YARALILAR VAR!

Gençlerin sağlıklı bir spor ortamında yetişmesi için okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışılması gerektiğinin altını çizen Çebi, sporun eğitimle bütünleşmesinin önemine dikkat çekerek, başarıların devam etmesini temenni etti. 

Osmaniye Başarılı Sporculara ÖdülTüm okullara başarı dileklerinde bulunan Çebi, gelecek yıllarda da aynı başarıların sürmesini umut etti.
Toplantıda, Okul Sporları ve Spor Bilgi Sistemi hakkında bilgilendirme yapılırken, sistemde karşılaşılan sorunlar ve eksiklikler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Ardından, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları İl Değerlendirme ve Ödül Töreni düzenlendi. 
2023-2024 yılı öğrenci lisans yüzdelik sıralamasında ilk üç sırada yer alan ortaokullar ödüllerini aldı. 

Bu okullar sırasıyla Namık Kemal Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve 75. Yıl Ortaokulu oldu. Ayrıca, İbni Sina Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, 2023-2024 Okul Sporları Türkiye Bowling Birinciliğini kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ödüller, İl Müdürü Yusuf Çebi tarafından takdim edildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN