OSMANİYE'DE 08 EKİM 2024 SALI GÜNÜ VEFAT EDENLER OSMANİYE'DE 08 EKİM 2024 SALI GÜNÜ VEFAT EDENLER

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Sağlık Müdürlüğü tarafından Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, anne sütünün bebek sağlığı açısından önemine dikkat çekmek amacıyla bir konferans düzenlendi.

Kadirli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, Kadirli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ozan Özkale, Kadirli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Şamil Gerek, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, sağlık çalışanları katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, emzirmenin yalnızca bebekler için değil, toplumsal sağlık için hayati bir rol oynadığını ifade etti. 

462457212 932929805543969 7212430297673117783 NKaymakam Dolu'nun ardından söz alan Kadirli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ozan Özkale, emzirmenin özellikle ilk 6 ayda bebek beslenmesinde tek ve en ideal yöntem olduğunu vurguladı. Özkale, "Anne sağlıklı, bebeklerin destek sistemini güçlendirirken aynı zamanda yaygın olarak karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. İlk 6 ayda sadece anne ürünleri ile beslenen bebekler, ilerleyen yıllarda obezite, diyabet ve sıcaklıkta oluşana karşı daha dirençli oluyor" diye konuştu

Sağlık personeli, ilçenin çeşitli noktalarında anne sütünün faydalarını anlatan broşürler dağıtarak, anneleri bilinçlendirme çalışmaları sürdürdü.

Kadirli İlçe Sağlık Müdürlüğü, anne adaylarının emzirme bilincinin geliştirilmesi adına bu tür hizmetlere devam edileceği kaydedildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN