Osmaniye’de Ahilik Haftası, "Değerlerimizi Kuşanma Vakti" temasıyla düzenlenen törenle kutlandı.

Ahilik Haftası dolayısıyla Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ve Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Belediye Mehteran takımı gösteri sundu.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, törende yaptığı konuşmada Ahilik kültürünün Türkiye’nin her köşesinde yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi. 

Yılmaz, esnaf ve sanatkarların toplumun temel taşı olduğunu ahiliğin, sadece bir meslek değil, aynı zamanda kardeşlik, doğruluk ve dayanışma kültürünü yaşatmak olduğunu kaydederek bu değerlerin yeni nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

G Y Q S A Dj X M A I V Ba GTörende, Ahilik kültürünü yaşatan esnaf ve sanatkarlar ile yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağına ödüller verildi.

Kent merkezinde 40 yıldır annesinden öğrendiği şalgamcılık mesleğini başarıyla sürdüren Sami Kali, "Yılın Ahisi" olarak ödüllendirildi. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın elinden ödülünü alan Sami Kali’ye kaftanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Yalçın tarafından giydirildi. 

Osmaniye Mesleki Eğitim Merkezi’nde Moda Tasarımı ve Teknolojileri alanında eğitim gören ve erkek terziliği alanında kendisini geliştiren Eda Nur Bülbül, "Yılın Kalfası" ödülüne layık görülürken ödülü ise Belediye Başkanı İbrahim Çenet tarafından takdim edildi.

Osmaniye Merkez Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi’nde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim alan ve erkek kuaförü olarak çalışan Mahmut Akbulut, "Yılın Çırağı" ödülünü Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok’tan aldı.

Antalya'da "Gümüşdamla Kanyonu" doğaseverlerin rotasında Antalya'da "Gümüşdamla Kanyonu" doğaseverlerin rotasında

Program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN