Osmaniye Barosu tarafından 2024-2025 Adli Yılı açılış töreni düzenlendi.

Baro binasında düzenlenen törene, Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Baro Başkanı Mehmet Karakoç ile yargı mensupları katıldı.

Törende konuşan Vali Erdinç Yılmaz, adliye teşkilatıyla çok uyumlu, başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Hukuksuzluklarla, her türlü asayişsizlikle, emniyet, jandarma, savcılıkla ve alanda görevli yargı mensuplarıyla iyi sonuçla alındığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Adalet duygusu doğduğumuz andan itibaren yaşadığımız sürece hepimiz için lazım ve vazgeçilmezdir. Adalet duygusunun hakim olması, adaletli olabilme, vijdan sahibi olabilme gerçekten çok önemli. Hele siz sayın hakimlerim, savcılarım ve çok değerli avukatlarımız toplumda adaletin kökleşmesi, adaletin oluşmasından her biriniz bir kahraman, her birimizin geçmişi çok büyüktür. Toplumda adalet duygusunun yerleşmesine öncülük edecek olan sizlersiniz. Bir devletin toplumu, huzuru, en önemli temel dayanaklarından biri hiç kuşkusuz adalet. İnsanlığa, toplumumuza, ülkemize, huzur verecek, mutluluk getirecek kararlar vermeniz temennisiyle sizlerin adli yılını kutluyor, başarılar diliyorum” 

OSMANİYE’Lİ EVLENECEK GENÇ ÇİFTLERE BAKAN GÖKTAŞ’TAN MÜJDE! OSMANİYE’Lİ EVLENECEK GENÇ ÇİFTLERE BAKAN GÖKTAŞ’TAN MÜJDE!

G Wep1 Cf Xs A E6 I JbCumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, suçla mücadelede yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda birçok alanda yüksek suç oranının azaltılmasının sağlandığını, bunu yapılan  asayiş topraklarında bizzat müşahede ettiklerini hatırlattı.

Aynı kararlılıkla çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Arısoy, “Osmaniye Yargı Teşkilatı'nın tek bir binada toplayarak bir ve bütün halde daha etkin hizmet verebilmek adına yürüttüğümüz çalışmalarımızda sonuca ulaşmak üzeredir. Özellikle Fakıuşağı Mahallesi'ndeki yeni yaklaşık 120 konutluk lojman projemiz temel atma aşamasına gelmiştir. Yakın zamanda bununla ilgili inşaat süreci Adalet Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır. Yeni adliye projemiz herkesi ilgilendiriyor. Temel atılması için son aşamaya gelmiş durumdayız. Yaklaşık 47 bin metrekare kullanım alanını konferans salonları, geniş otoparkları, yemekhaneleri, geniş ortak alanları ile harika bir proje olacak” ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Avukat Mehmet Karakoç da, “İnşallah bu yıl geçmiş yıldan daha iyi olacak. İnşallah daha verimli bir yıl geçiririz hep beraber. Yani hakim, savcı, avukat hep beraberiz. Dolayısıyla birbirimizden ayrı düşünmemiz, birbirimizi faklı görmemiz işin doğasına aykırı. Dolayısıyla adli yılın gerçekten çok daha verimli, çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Tekrar bu samimi duygularla, güzel ortamda geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN