Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, kentin 6 milyon zeytin ağacı üretimi ile 11.sırada yer aldığını belirtti.

Vali Yılmaz, Türkmen Beldesinde düzenlenen zeytin hasadı programında yaptığı açıklamada, bu yıl 1250 bin ton zeytin üretilmesinin beklendiğini kaydetti.

Beldedeki hasat programında Vali Yılmaz’ın yanı sıra Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer, Vali Yardımcıları Aziz Onur Aydın ve Yunus Emre Şahin, Türkmen Belediye Başkanı Veli Fidan ile Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş da yer aldı.

Zeytinhasadı Osmaniye

Amazon Prime Gaming'in ekim ayı ücretsiz oyunları belli oldu Amazon Prime Gaming'in ekim ayı ücretsiz oyunları belli oldu

Üreticilerle birlikte hasat yapan Vali Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, “Zeytincilikte, Osmaniye olarak 6 Milyon zeytin ağacımızla Türkiye'de 11. sıradayız. Bu sene 125 Bin Ton zeytin üretilmesi beklenmektedir. Türkiye'nin en güzel ve kaliteli zeytinleri Osmaniye'mizde üretiliyor. Osmaniye’mizin coğrafi yapısı zeytinciliğe, zeytinin kalitesine en uygun yerlerden biri. Dolayısıyla Osmaniye'miz Türkiye’nin en güzel zeytinlerinin üretildiği yerdir. Osmaniye'miz zeytinyağında da Türkiye'nin en iyisi diyebiliriz. Asit oranı 0.5'in altındadır. Dolayısıyla çok kaliteli zeytinyağı üretimi de Osmaniye'mizde gerçekleştirilmektedir. Bütün çiftçilerimize, zeytin üreticilerimize bereketli, hayırlı kazançlar diliyorum." dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, hasat programının Veli Fidan Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret ederek üretim aşamaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Kaynak: Osmaniye Valiliği