Osmaniye’de 6 Şubat depreminde zarar gören 450 üreticiye 29 milyon 250 bin lira hibe ödemesinin ise Ekim ayında sezon başlamadan önce hesaplara yatırılacağı belirtildi.
Kızılay Genel Müdürlüğü, Kırsal Geçim Kaynaklarını Geliştirme Koordinatörlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Çiftçi Destek Projesi” ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. 
Yapılan değerlendirme toplantısına İl Müdürü Erdem Kolabaş, İl Müdür Yardımcıları Sinan Ünal, Recep Bulut, Şube Müdürü Mehmet Karınsız ve Kızılay Osmaniye Geçim Kaynaklarını Geliştirme Koordinatörü Halil İbrahim Yanğa katıldı. 

Yurt dışından gelen talep turist sayısında beklentiyi yükseltti Yurt dışından gelen talep turist sayısında beklentiyi yükseltti

I M G 3174-1Kentte 6 Şubat’ta yaşanan depremde zarar gören kırsal alandaki üreticilere Kızılay Genel Müdürlüğü, Kırsal Geçim Kaynaklarını Geliştirme Koordinatörlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün Çiftçi Destek Projesi kapsamında üreticileri tohum, gübre ve yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere hibe projesi uygulanıyor.
2023 yılında 100 üreticiye 3 milyon hibe ödemesi yapıldı. 
2024 yılında depremden ağır zarar gören 450 üreticiye 29 milyon 250 bin lira hibe ödemesinin ise Ekim sezonu başlamadan hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN