Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, bu yıl kentte 173 projenin 17’si bitirildiğini, 86’sına devam edildiğini, 36’sı ihale aşamasında olduğunu ve 34’üne henüz başlanılmadığını belirtti.

İl Koordinasyon Kurulunun 2025 Yılı 2. Toplantısı Vali Yılmaz Başkanlığında, Ahmet Cevdet Paşa salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Melih Loş, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantının başında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, şu ifadeleri kullandı:
"İlimizde 2025 yılında toplam proje bedeli 62 Milyar 46 Milyon 973 Bin TL olan 173 adet proje üzerinde çalışma yapılmakta olup, bu projelere ayrılan ödenek miktarı 14 Milyar 525 Milyon 862 Bin TL’dir. 2025 yılında dönem sonu itibarıyla 3 Milyar 142 Milyon 379 Bin TL harcama yapılarak %22 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2025 yılında İlimizde gerçekleşen yatırımlar; Tarım, Turizm, Sağlık, Enerji, Ulaştırma-Haberleşme, Eğitim ve Diğer Kamu Hizmetleri olmak üzere 7 temel sektörde toplanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; yıl içerisinde en çok ödeneğin, %57,2’lik pay ile ulaştırma- haberleşme sektörüne, %12,4’lük pay ile diğer kamu hizmetleri-sosyal sektörüne ve %10’luk pay ile de eğitim sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2025 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 173 projenin; 17’si bitirilmiş, 86’sına devam edilmekte, 36’sı ihale aşamasında, 34’üne henüz başlanılamamıştır. İl Koordinasyon Kurulunun 2. Toplantısının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.”

İŞKUR, 50 Çağrı Merkezi Elemanı Daha İstihdam Ediyor İŞKUR, 50 Çağrı Merkezi Elemanı Daha İstihdam Ediyor

Toplantının devamında kurum yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Kaynak: Osmaniye Valiliği