OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, ÖĞRENCİLERİ KONUK ETTİ OSMANİYE VALİSİ YILMAZ, ÖĞRENCİLERİ KONUK ETTİ

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Merkez İlçeye bağlı Köy ve Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. 
Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Yılmaz başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Melih Loş, Vali Yardımcıları Aziz Onur Aydın ve Yunus Emre Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve muhtarlar katıldı.

462456778 946294357539480 6027722449419225549 NSaygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, deprem konutlarının hızlı bir şekilde yapıldığını ve 1500'e yakın vatandaşa anahtarlarının teslim edildiği ifade ederek, "İstasyon Caddesinde çok güzel bir proje uygulanacak. Çok ısrar ettim, çok mücadele verdim, hamdolsun sona geldik, projesi de bitmek üzere, Emlak Konut yapacak. Çok güzel, estetik bir proje olacak. İstasyon Caddemiz tekrar eski günlerine dönecek Allah'ın izniyle. Yine Esenevler'de, Rahime Hatun'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çok güzel projeleri var. İnşallah onlar da yakında faaliyete geçmek üzere. Burada vatandaşımız kaç metrekare olacağını merak ediyor. Genelde standart yapıyorlar ama en üst düzeyde yapılması için mücadelemizi veriyoruz. Burada yapım maliyeti yaklaşık alacak Bakanlık, iki yıl sonra ödeme. Yani asla sizleri zorlayacak bir ödeme olmayacak. Şunu düşünmeyin, 'birinin 100 metrekare evi vardı, benim 200 metrekare evim vardı, şimdi ben neden 100 metrekare daha düşük alıyorum?' Onun karşılığı sizden alınacak paradan düşülecek. Projenin içinde güzel bir anıt yapılacak. Depremde hayatını kaybeden 1010 vatandaşımızın isminin yazılacağı Deprem Anıtı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isminin yaşatılması adına güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum" dedi. 
Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından, muhtarlar sorun ve taleplerini dile getirdiler. Muhtarları tek tek dinleyen Vali Yılmaz, iletilen talep ve sorunların değerlendirileceğini ifade ederek, acil olarak çözülmesi gereken sorunların en hızlı şekilde çözmeye çalışılacağını, diğer konuların da planlamaya alınarak, imkânlar ölçüsünde, çözümü için gayret gösterileceğini söyledi.

Kaynak: Osmaniye Valiliği