Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından 1.344 hastaya Evde Sağlık Hizmeti verildiği bildirildi.

Hastanenin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlu Uzman Doktor Öztürk Gürer Tutu, evde sağlık hizmetleri birimine kayıtlı hastalara, 8 ekiple koordineli bir şekilde çalışıldığını kaydetti.

Birim tarafından hastanın tıbbi ve sosyal bakım ihtiyaçlarının belirlendiğini ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda ziyaret sıklığı ve tıbbi bakım planı oluşturulduğunu ifade eden Tutu, şu ifadelere yer verdi:

“Osmaniye Devlet Hastanesi evde sağlık hizmetleri biriminde hastalıkları sebebiyle yatağa veya eve bağımlı olan ve yaşlılığı sebebiyle sağlık hizmetine ulaşımda zorluk yaşayan, yaşadığı mekanda evde sağlık hizmeti alma talebinde bulunan ve bu talebi uygun görülen hastaların Bakımları bütüncül olarak değerlendirilmekte ve sağlanmaktadır. Evde sağlık hizmetleri kapsamında 85 yaş ve üzeri hizmet talep eden tüm vatandaşlar, kronik hastalığı bulunan ve günlük yaşam aktiviteleri açısından ileri derecede bağımlı olan veya tam bağımlı olan hastalar, hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı hastalar ve tıbbi bakımının evde yapılması uygun olan hastalar, büyük cerrahi operasyonların taburculuğu sonrasında hekimi tarafından evde sağlık hizmeti sunulması uygun görülen hastalar evde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir” 

Ekran Görüntüsü 2024 09 25 230224Tutu, inme, koah, aldanmatik ilerleyici hastalıklar, ileri evre kanser hastaları, kalça, diz kırıkları sonrası tedavi ve takip yapılan hastalar ve ampütasyon sebebiyle tıbbi bakıma hastaların öncelikli olarak değerlendirmeye alındığını hatırlattı.

İLK YARI: OSMANİYESPOR FK. 1 – 1923 M.K.PAŞA: 1   (Canlı) İLK YARI: OSMANİYESPOR FK. 1 – 1923 M.K.PAŞA: 1 (Canlı)

Hasta veya yakınlarının, 444 38 33 numaralı evde sağlık hizmetleri iletişim merkezine ilk başvuruyu yaptıktan sonra başvuru il koordinasyon merkezine yönlendirildiğini anlatan Tutu, “Evde sağlık yönetim sistemi üzerinden hastanın ikametgah adresinin bağlı olduğu evde sağlık hizmetleri birimine hizmet ataması yapılır. Hizmet emri atanan evde sağlık hizmetleri birimi 24 saat içerisinde hasta veya yakın arayarak randevu oluşturur. İlk ziyaret doktorlu ekip tarafından gerçekleştirilir. Hastanın tıbbi ve sosyal bakım ihtiyaçları belirlenir. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda tıbbi bakım planı oluşturulur. Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimimizde kayıtlı 1344 hastanın tedavi ve izlemleri 8 ekibimizle koordine bir şekilde yürütülmektedir” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN