Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl 28’incisi gerçekleştirilen ‘Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’nde düzenlenen Reşat Gürel Satranç Turnuvası’nda derece elde etmek isteyen çocukların kıyasıya mücadelesi başladı.
Osmaniye’de düzenlenen en büyük kültürel etkinliklerden birisi olan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’nin bu yıl 28’incisi gerçekleştiriliyor. Şenlik etkinlikleri çerçevesinde Şenlik Tepesi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Osmaniye Satranç İl Temsilciliği’nin destekleriyle düzenlenen Reşat Gürel Satranç Turnuvası başladı. 

OSMANİYE’DE NAR ZAMANI, TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI OSMANİYE’DE NAR ZAMANI, TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI

28.Çocuk Şenliği Satranç Turnuvası (8)Turnuvaya katılım gösteren 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı kategorilerde toplamda 53 sporcu kendi kategorilerinde derece elde edebilmek amacıyla kıyasıya yarışıyor. Derin düşüncelerin sonunda yapılan hamlelerde zaman zaman çekişmeli anlar yaşanırken büyük bir sabır ve dikkatle hamlelerini yarıştıran sporcular izleyicilerin de büyük beğenisini topladı. Satranç sporunun yaygınlaşması ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi amacını da taşıyan turnuva da yarışan sporcular kendi kategorilerinde birinci olabilmek adına tüm hünerlerini sergiliyor. 
 

Kaynak: Osmaniye Belediyesi