Osmaniye Belediyesi organizasyonunda gerçekleşecek Osmaniye Yer Fıstığı Festivali tanıtım programı yapıldı.

Hizbullah açıkladı:  İsrail'in Seçkin Askerlerine Ağır Darbe Hizbullah açıkladı: İsrail'in Seçkin Askerlerine Ağır Darbe

Osmaniye Merkeze bağlı Aslaniye Köyü’nde yapılan etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in katılımıyla lansmanı yapılan Fıstıkfest2024 25-26-27 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Yer fıstığından yapılacak olan birbirinden güzel lezzetlerin sunulacağı festivalde çocuk etkinlikleri, Türkiye’nin birçok ilinden katılan şef aşçıların görsel şovları, yarışmalar, konserler gibi zengin etkinlik içeriğiyle dolu dolu geçecek.

461687760 1703964257023628 2944926116517806611 NOsmaniye Yer Fıstığı Festivali tanıtım programında konuşan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet; “Osmaniyemizin mümbit topraklarına bakınca doğa harikası bir coğrafya görüyoruz. Osmaniye yer fıstığı sadece bir ürün değil, bizim coğrafyamızda, Çukurova’mızda ve Osmaniye’mizde bir kültür. Osmaniye’de yer fıstığından tarihten buyana evine kazanç girmeyen hiç kimse yoktur. Osmaniye yer fıstığı bizim bir yaşam biçimimiz. Osmaniye yer fıstığı hep çerez sektöründe pazarlandı. Artık dünyada bir gastronomi yarışı var. Bizlerde yemek sektöründe festivallerimizle aşçılarımızın hünerlerini gösterelim istiyoruz. Öyle yemekler üretelim ki yer fıstığımız her alanda hak ettiği yeri ve değeri bulsun istiyoruz. Bu yaşam biçimini festivalle süsleyelim istiyoruz. Gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hamd olsun çok büyük bir ilgi görüyoruz. İnşallah 3 gün sürecek festivalimize ülkemizin birçok yerinden gelecek konuklarımızla beraber festivali coşkulu bir şekilde Osmaniye’mizde gerçekleştireceğiz. Tarım alanlarımıza koruyarak, yaşatarak bu ürünümüzü, bu yaşama kültürünü gelecek nesillere de aktaralım. Festivalimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Çok değerli hemşerilerim, festivalimizin lansmanına geldiğiniz için hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor, destek veren, emeği geçen tüm kamu kurumlarımıza, STK’larımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

461789473 853936960267658 4509968975256830196 NAk Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş ve Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet birer konuşma yaparak, Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret alan yer fıstığını tanıtmak ve Pazar alanını daha da genişletmek için herzaman destek vereceklerini ifade ederek festivali organize eden Osmaniye Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e teşekkür ettiler.

Osmaniye Yer Fıstığı’ndan üretilen çiğ köfte, baklava ve kaynamış yer fıstığı ikramlarının yapıldığı Fıstıkfest2024 lansman programına Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, Ak Parti İl ve Merkez İlçe Başkanları, MHP İl ve Merkez İlçe Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, oda başkanları ve STK temsilcileri ile yer fıstığı sektöründe faaliyet gösteren çiftçi ve esnaflar katıldı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN