OSMANİYE'DE FARKINDALIK ÇAĞRISI, "İLK YARDIM HAYAT KURTARIR" OSMANİYE'DE FARKINDALIK ÇAĞRISI, "İLK YARDIM HAYAT KURTARIR"

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Temmuz ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları konusunda açıklamalarda bulundu. 
İl genelinde Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının değerlendirilmesi amacıyla Mülki İdare Amirleri, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz ve ilgili Kurum Amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yılmaz, Toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konularının ele alındığını, Osmaniye’nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığını belirtti.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında asayiş konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "2024 yılı Temmuz ayında ilimiz genelinde 1851 asayiş olayı meydana gelmiş, 1031 kişi yakalanmış, 67 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Meydana gelen 1851 olayın 1694’ü aydınlatılmış olup, asayiş suçlarında aydınlatılma oranında yüzde 92’lik başarı sağlanmıştır. Asayiş olayları neticesinde son bir ay içerisinde 77 Av Tüfeği, 18 Tabanca, 9 Kurusıkı Tabanca ele geçirilmiştir” dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, göçmen kaçakçılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi, "Göçmen Kaçakçılığı ile ilgili olarak 2024 yılı Temmuz ayında “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 9 organizatör/şüpheli yakalanmış, 1 şahıs tutuklanmıştır. Temmuz ayı içerisinde yapılan kontroller sonucunda 38 düzensiz göçmen yakalanmıştır.” diye konuştu.
Kaçakçılık ve organize suçlar konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, "Kaçakçılık Suçları ilgili olarak, 2024 yılı Temmuz ayında meydana gelen 42 olayda 15 bin 19 paket gümrük kaçağı sigara, 99 bin 320 adet makaron, 875 adet elektronik sigara, 1945 adet paket tütün, 4400 adet puro, 86 adet elektronik sigara likidi ele geçirilmiştir. Geçen yılların aynı dönemine kıyasla puro ve paket tütünde yüzde 100 oranında artış söz konusudur“ dedi.
Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Terörle Mücadele ile ilgili olarak, 2024 yılı Temmuz ayında ilimiz genelinde Dini İstismar Eden Terör Örgütleri kapsamında 6 şüpheli şahıs, FETÖ/PDY terör örgütleri kapsamında 2 şüpheli şahıs, PKK/KCK Terör Örgütleri kapsamında ise 1 şüpheli şahıs yakalanmıştır.” dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, açıklamasının devamında, "Narkotik Suçlarla ile ilgili 2024 yılı Temmuz ayında ilimiz genelinde meydana gelen 123 olayda 141 şüpheli şahıs yakalanmış, 22 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca Narkotik suçlarından aranması olan 20 şahıs yakalanmıştır. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla tutuklu şahıs sayısında yüzde 91 oranında artış yaşanmıştır. Ele geçirilen narkotik maddelere bakıldığında, 2024 yılı Temmuz ayında 82 kilo 113 Gram Esrar ve türevleri, 564 Gram Bonzai, 180 Gram Metamfetamin, 16 Gram Eroin, 836 adet Sentetik Ecza, 4 gram Kokain ve 18 gram Fubinica ele geçirilmiştir. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen uyuşturucu maddelerde yüzde yüzleri bulan oranda artış gözlenmiştir“ diye konuştu.
Vali Yılmaz, trafik denetimleri hakkında ise şu bilgileri verdi, "Trafik Denetimleri ile ilgili olarak 2024 yılı Temmuz ayında ilimiz genelinde 164 yaralamalı, 2 ölümlü ve 98 maddi hasarlı olmak üzere toplam 264 trafik kazasının meydana geldiği, trafik kazaları sonucunda; 2 vatandaşımızın vefat ettiği, 235 vatandaşımızın yaralandığı görülmüştür. Yapılan denetimlerde ise 76 bin 501 aracın sorgulandığı, 742 aracın trafikten men edildiği, toplamda 12 bin 487 adet cezai işlem uygulandığı, 11 bin 513 motosikletin sorgulandığı, 250 motosikletin trafikten men edildiği, 2 bin 588 adet cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir” dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi, "İlimiz genelinde 2024 yılı Temmuz ayında 166 bin 547 şahsın sorgulamasının yapıldığı, 5-10 yıl arası aranması olan 23 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranması olan 28 şahıs da dâhil olmak üzere çeşitli suçlardan aranması olan toplam 162 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: Osmaniye Valiliği