Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, geçtiğimiz ay Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Şehit Aykanat’ın ailesine şehadet belgesi takdim edildi.

Osmaniye Vali Sehit Mehmet Aykanat Sehadet Belgesi 1

Ziyarette Duygusal Anlar Yaşandı
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesinin Kümbet Köyü’nde yaşayan Aykanat ailesini ziyaret etti. Ziyarete, Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar da katıldı. Ziyaret esnasında Kur'an-ı Kerim okundu ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Vali Yılmaz: "Şehitlerimizin Hatıralarını Yaşatmak Boynumuzun Borcudur"
Şehit Mehmet Aykanat’ın ailesine başsağlığı dileyen Vali Yılmaz, şehidin şehadet belgesini aileye takdim ederek şu açıklamalarda bulundu: "Aziz şehitlerimize olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Onların hatıralarını yaşatmak ve ailelerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Kapımız, gönlümüz şehitlerimizin ailelerine her daim açıktır. Şehidimize Allah gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum."

Bu anlamlı ziyaret, Osmaniye’de şehit ailelerine verilen değerin bir kez daha altını çizerken, şehit Mehmet Aykanat’ın ailesine olan destek ve bağlılık mesajları ile duygusal anlar yaşandı.

Antalya Manavgat'ta 17 Yaşındaki Genç Kayıp Antalya Manavgat'ta 17 Yaşındaki Genç Kayıp

Osmaniye Vali Sehit Mehmet Aykanat Sehadet Belgesi 2

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat Kimdir?
Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Kümbet köyü nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, 1996 doğumludur. Bekar olan şehidimiz, üç yıl önce babasını kaybetmiş ve annesi ile erkek kardeşi Kümbet köyünde yaşamaktadır. Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, 8 Eylül 2024 tarihinde Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olmuştur.

Muhabir: Haber Merkezi