Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, Sosyal Bilgileri dersi kapsamında kentteki özel bir okulun öğrencilerini makamında kabul etti.
Sınıf öğretmeni Selma Has’ın eşlik ettiği öğrenciler, Merkezi ve Yerel Yönetimler konusunda bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek üzere Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. 
Valinin yetkileri, sorumluluk alanları hususunda öğrencilere bilgi veren Vali Yılmaz, daha sonra öğrencilerin eğitim hayatı, Valilik mesleği, Osmaniye’deki projeleri hakkındaki sorularını cevapladı. 

Mersin, Hatay ve Osmaniye’de binlerce kişi Filistin için yürüdü Mersin, Hatay ve Osmaniye’de binlerce kişi Filistin için yürüdü

Öğrenciler Vali ErdinyılmazVali Dr. Erdinç Yılmaz, bir öğrencinin “Vali olarak yapmayı en sevdiğiniz proje ya da yardım nedir?” sorusuna cevaben “İnsanlarımıza dokunabilmek, sorunları ile ilgilenmek, en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olabilmek ve taleplerini karşılamak çok güzel.” diye konuştu. Öğrencilerin, hayvanlar konusunda yapılan projeleri sorusunu da yanıtlayan Vali Yılmaz, "Hayvanları çok seviyoruz ve onlarla her zaman ilgileniyoruz. Kış şartlarında hayatlarını idame ettirebilmeleri için her sene kamyonlarla doğaya yem bırakıyoruz. Hayvanların sağlıklı yaşaması için her türlü gayreti gösteriyoruz." dedi. 
Ziyaret sırasında bir başka öğrenci ise Vali Yılmaz'a “en büyük projeniz nedir?” diye sordu. Vali Yılmaz, soruya şöyle cevap verdi, “Bizim en büyük projemiz, sizlerin iyi yetişmesi. Bu yüzden en çok önem verdiğim eğitimdir. Eğitimde her zaman en ileriye gitmeliyiz. En büyük projem, hayalim bu. Osmaniye olarak eğitimde çok iyiyiz." 
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yılmaz, öğrencilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek temenni etti. 
Öğrenciler, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a yakın ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: Osmaniye Valiliği