Toplantıda, Osmaniye’nin zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Vali Yılmaz, depremle mücadelede Osmaniye’nin gösterdiği başarıyı vurguladı.

OSMANİYE BİLGE SİTESİ DAVASINDA ŞOK GELİŞME: KADİR KARA DA YARGILANIYOR OSMANİYE BİLGE SİTESİ DAVASINDA ŞOK GELİŞME: KADİR KARA DA YARGILANIYOR

Deprem sonrası Osmaniye'de yapılan çalışmalar hakkında da detaylar veren Yılmaz, Türkiye'nin en büyük sosyal donatılarıyla en güzel konteyner kentinin Osmaniye’ye kurulduğunu dile getirdi. 

Bir 10 kişi ve masa görseli olabilir

Kentin zorlu dönemlerden geçtiğini ifade eden Yılmaz, “Bu zorlu sürecin en ağırı asrın felaketi olan depremi birlikte yaşadık. Bu mücadeleyi millet ve devlet olarak başarıyla verdik, vermeye de devam ediyoruz. Osmaniye olarak en başarılı mücadeleyi hep birlikte yürüttüğümüzü düşünüyorum. Depremin ilk anından itibaren arama kurtarma, barınma ihtiyaçlarının karşılanmasıyla Türkiye'nin en büyük sosyal donatılarıyla en güzel konteyner kentini kurduk. Vatandaşlarımızı buraya yerleştirdik. Daha sonra konteyner çarşılarımızı oluşturduk. Kalıcı konutlarımızı hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza teslim etmeye devam ediyoruz. Allah'ın izniyle bu yılın sonuna kadar konut ihtiyacımızın yüzde doksanını tamamlamış olacağız. Depreme son derece dayanıklı, radye temel üzerine inşa edilen kalın tünel betonlarıyla sağlam yapılar oluşturuyoruz. Büyük konutlar inşa ediyoruz ve hemşerilerimizin bu konutlara kavuşması bizleri mutlu ediyor” dedi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT