OSMANİYE'NİN ZORKUN YAYLA YOLUNDA YARIM TON CAM VE PLASTİK TOPLADILAR OSMANİYE'NİN ZORKUN YAYLA YOLUNDA YARIM TON CAM VE PLASTİK TOPLADILAR

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin 953.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Yılmaz, mesajında, Malazgirt Zaferinde şehit olmayı göze alıp, vatanını kurtarmaya ant içmiş Sultan Alparslan liderliğindeki Türk Ordusunun, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yenerek, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp, ebedi bir vatan edindiğini hatırlattı.
Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı zaferin askerî başarının çok ötesinde olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu zafer; yalnızca kendisinden katbekat kalabalık Bizans ordusuna karşı kazanılmış bir savaş değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımıdır. Malazgirt Zaferi, Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açan, cennet vatanın inşa sürecinin başladığı, Büyük Türk Milletine Anadolu’yu vatan kılan bir tapu senedidir. Nitekim bu zaferden yalnızca dört yıl sonra, Marmara kıyılarına kadar ulaşılmış ve o günden bugüne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedi bir Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilan ve ispat etmiştir. Türklüğün, inancın, aklın ve gücün sembolü olan Malazgirt Zaferi, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen milletin sinesinde hala dipdiridir. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşırken geçmişimizden aldığımız güç, bizlere her zaman yol gösterici olacaktır. Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi; gazilerimizi, Sultan Alparslan'dan, Osman Gazi’ye, Fatih’ten, Atatürk'e uzanan devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet ve şükranla anar, Malazgirt Meydan Zaferi’nin yıl dönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamasını diler, kıymetli hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlarım.”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN