Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentteki gazetecilerle bir araya geldi.

Vali Yılmaz, Karaçay Kafe’de düzenlenen toplantıda, tüm gazetecilerin basın bayramını kutladı.

Görevde bulunduğu 4 yılda yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Yılmaz, bu süreçte basının her daim desteğini gördüğünü anlattı.

OSMANİYESPOR FK, HAZIRLIK MAÇINDA BERABERE KALDI OSMANİYESPOR FK, HAZIRLIK MAÇINDA BERABERE KALDI

Kent olarak çok zorlu süreçler yaşandığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu zorlu sürecin en ağırı asrın felaketi depremi birlikte yaşadık. Gerçekten bu mücadeleyi millet olarak, devlet olarak, başarıyla verdik, veriyoruz. En başarılı mücadeleyi hep birlikte Osmaniye olarak yürüttüğümüzü düşünüyorum. Depremin ilk anından itibaren arama kurtarma, barınma ihtiyacının karşılanması, Türkiye'nin gerçekten en büyük sosyal donatılarıyla birlikte en güzel konteyner içerisini kurduk. Vatandaşlarımızı oraya kavuşturduk. Sonra konteyner çarşılarımızı kurduk. Kalıcı konuklarımızı hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza vermeye devam ediyoruz. Allah'ın izniyle bu yılın sonuna kadar Onun ihtiyacımızın yüzde doksanını tamamlamış olacağız. Depreme son derece dayanıklı, radyatör temel üzerine kalın tünel en sağlam şekilde inşa ediliyor. Gerçekten büyük konutlar. Ve bunlara hemşehrilerimizin kavuşması gerçekten çok mutlu ediyor” 

Vali Yılmaz, Karaçay su parkının da güzel bir çalışma olduğunu vurguladı.

Kentteki diğer hizmetlerden bahseden Vali Yılmaz, “Batı kavşağı diye adlandırdığımız kavşağımız hakikaten girince bir şehre giriyorsun. Buradan çıktığınızda beş dakikada otobana çıkıyorsunuz. Bu yakından tasarruf, zamandan tasarruf, her anlamda çok kıymetli. Osmaniye Doğu, Güneydoğu'ya giden, Doğu Güneydoğu'dan gelen insanlarımızın Osmaniye'mize giriş, çıkış yapabilmeleri için muhteşem bir kolaylık, muhteşem bir konfor oldu. Bunlar dışında Zorkun yolumuz da hakikaten çok güzel. Nüfusu yazın yaklaşık yüz bini buluyor. Hafta sonları hatta 120 bini buluyor. Dumanlı yolu vardı yapılmamış. Onu yaptık” diye konuştu.

Özel idareyi güçlendirdiklerine dikkat çeken Vali Yılmaz, kentin eğitimdeki başarısının de önemli ölçülerde olduğunu anlattı.

Yılmaz, “Eğitimde gerçekten iyi noktadayız arkadaşlar. Sadece sınava giren çocuklarımızın puanını aldığınızda Türkiye'de beşinci yıl şu anda. İlk bine giren 27 öğrencimiz var. Ben bir toplumun geleceğinin eğitimde olduğuna yürekten inanıyorum. Eğitim kalitemiz ne kadar artarsa geleceğimiz de o kadar güvende ve güçlü olacaktır. Sosyal olsun, ekonomik, sağlık yatırımların anlamında olsun. Geldiğim günden beri Osmaniyemize ne kazandırabilirsek bu mantıkla, bu heyecanla çalıştım. Geldiğimdeki heyecanım aynı devam ediyor. Hiç eksilmedi, hatta arttı. Hemşerilerimizi memnun edebilmek en büyük hayalimiz, en büyük idealimiz. Hamdolsun bu dört yıllık süreçte bunu başardığıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Yılmaz, konuşmasında sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Muhabir: ÜMİT KAHRAMAN