Mesajında, Türk basınının tarih boyunca vatandaşların gözü, kulağı ve sesi olduğunu, kamuoyunun doğru haber almasına katkıda bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışıyla bu görevlerini başarıyla sürdürdüklerini belirtti.

Türk basınının daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı ve milletimizin ortak sesi olduğunu ifade eden Vali Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk basınımız; tarihin her döneminde vatandaşımızın gözü, kulağı, sesi olmaya ve kamuoyunun doğru haber almasına katkıda bulunmaya, ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde, başarılı bir şekilde devam etmektedir. Türk Basını, daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı, milletimizin ortak sesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “… Milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü Türk basınının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Dolayısıyla Türk basını, ülkemizin güçlenmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Çünkü basın, ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyumuzun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır.”

SON DAKİKA... 5.0 ŞİDDETİNDE DEPREM OSMANİYE'Yİ DE KORKUTTU SON DAKİKA... 5.0 ŞİDDETİNDE DEPREM OSMANİYE'Yİ DE KORKUTTU

Türk basınının Milli Mücadele ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerde ortaya koyduğu milli duruş ve vazife aşkının takdire şayan olduğunu vurgulayan Yılmaz; mesajına şu ifadelerle devam etti;” Yine her türlü gündemi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarını uluslararası alana taşıma noktasında, çok büyük bir sorumluluk üstlenmekte ve mesai mefhumu gözetmeksizin bu sorumluluğu yerine getirmektedir. Türk basınının, şanlı milletimizin Milli Mücadele ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerinde ortaya koyduğu milli duruş ve vazife aşkı ise, ayrıca takdire şayandır. İnanıyorum ki, basınımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirecektir. Bu topraklarda olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak, şehrimizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Osmaniye’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı, esenlikler diliyor ve kıymetli hemşehrilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Editör: Bekir Burak CANBOLAT