DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI İŞLİYEN, ŞEHİTLİK CAMİSİNDE İNCELEMEDE BULUNDU DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI İŞLİYEN, ŞEHİTLİK CAMİSİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk Milletinin kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bağımsızlık ve istiklal adına verdiği onurlu ve eşsiz bir mücadelenin eseri olduğunu belirtti.
Vali Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Kurtuluş Mücadelesi ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 102. yıldönümünü idrak etmenin onurunun yaşandığını kaydetti.
Toprağın kara bağrına sıradağlar gibi uzanan şühedaya rahmet, düşmana karşı sinesini siper eden, canını, cananını, bütün varını ortaya koyan gazilere minnet duygularını ileten Vali Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı Milletimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı kutlu yürüyüşle ““Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir”” diyerek her türlü emperyalist, sömürgeci ve mandacı zihniyeti akamete uğrattı. Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla tarihin en büyük destanlarından birini yazdı.
Çünkü biz 30 Ağustos’ta, şairin de dediği gibi; 
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, 
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!
Malazgirt’teki ruhla, Çanakkale’deki çelik iradeyle, Dumlupınar’daki hürriyet sevdasıyla, 15 Temmuz’daki direnişle Anadolu’yu bizlere ebedi vatan kılanlara şükran borçluyuz. 
Yüreğimizdeki vatan ve bayrak aşkıyla Cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma idealiyle başlattığımız Türkiye Yüzyılını inşa idealimiz güçlü adımlarla hayata geçmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; tarihimizin dönüm noktası ve milletimizin beka mücadelesinin zirveye ulaştığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Şehitler Diyarı kadirşinas Osmaniye’min yiğit ve mert evlatlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN