OSMANİYE'DE OPERASYONLA YAKALANAN 8 ŞÜPHELİNİN 4'Ü TUTUKLANDI OSMANİYE'DE OPERASYONLA YAKALANAN 8 ŞÜPHELİNİN 4'Ü TUTUKLANDI

Osmaniye'yi Tanıtma Derneği, Ankara'da 19-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde 2. Osmaniye'yi tanıtım günleri düzenliyor.
Dernek Genel Başkanı Bahri Çolpan, etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Osmaniye'yi tanıtım günlerinin Ankara Kızılay Meydanı'nda lansman ile başlayacağını ve Osmaniye'nin plakası olan 80 sayısından yola çıkarak Ankaralılara 80 bin paket 50 gramlık Osmaniye fıstığı ve 8 bin adet Osmaniye bayram kömbesi ikramında bulunacaklarını ifade etti.
Başkan Çolpan, daha sonra ise, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Osmaniye tanıtım günlerinin devam edeceğini belirterek, "Osmaniye'mizin meşhur yöresel ürünleri olan, Osmaniye Fıstığı, etli kömbe, Kadirli usulü sucuk ekmek, Zorkun tava, kısır, halka tatlı, şalgam, bici bici, Osmaniye Fıstıklı kebap, Osmaniye Fıstıklı çiğ köfte, Osmaniye simiti, Kadirli turp ve sarma içi gibi organik yiyeceklerimizle Ankara'lıları buluşturacağız. Ankara'lılar yöresel meşhur ürünlerimizi uygun fiyata alma fırsatı bulacaklar. Tek amacımız Osmaniye'mizi tanıtmak olduğu için tüm satışlar maliyetine olacaktır" dedi.
Başkan Çolpan, Osmaniye'yi tanıtım günleri içerisinde birçok aktivitelerinde yer alacağını ifade ederek," Etli kömbeyi çabuk yeme yarışması düzenleyeceğiz ve 1. gelene yarım altın hediye edeceğiz. Osmaniye Fıtığı ve Osmaniye bayram kömbesi ikramlarımız etkinlik alanında da devam edecek. Osmaniye'nin yerel sanatçıları ve aşıklarının da sahne alacağı Osmaniye geceleri düzenleyeceğiz. Etkinliğimize gelen herkes doyasıya eğlenme fırsatı bulacak" dedi.
Osmaniye'yi Tanıtma Derneği Genel Başkanı Bahri Çolpan, Osmaniye'nin 28 yıllık vilayet olduğunu ve Dr.Devlet Bahçeli, Yaşar Kemal, Abdurrahman Keskiner, Ümit Besen, Emre Karayel ve Samet Aybaba gibi ünlülerin memleketi olmasına rağmen, hala tanıtım sıkıntısı çektiğini söyleyerek, tarihi ve turistik yerleri ile cennet olan Osmaniye'yi tanıtmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydederek, "Bundan sonra ki, etkinliğimizi İstanbul'da yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz Osmaniye'yi herkese tanıtmaktır" diye konuştu. 
Çolpan, bu organizasyonun yapılmasının mimarı olan ve her türlü desteği veren Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve ilçe Belediye başkanlarına şükranlarını sunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi