Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir araya geldiği emeklilere yönelik yaptığı açıklamada, din görevlisinin emekliliğinin olmadığını söyledi.

Adana’da Nefes Kesen Operasyon: Mahalle Muhtarı Uyuşturucu Hükümlüsünü Kaçırmaya Kalkıştı Adana’da Nefes Kesen Operasyon: Mahalle Muhtarı Uyuşturucu Hükümlüsünü Kaçırmaya Kalkıştı

Osmaniye Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen buluşmaya İl Müftüsü Ali Çakmak, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Emekli Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Emekli İlçe Müftüsü Fırat Kahraman ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan emekli olan hocalarımız katıldı.

İl Müftüsü Ali Çakmak, bura yaptığı açıklamada, hafta dolayısıyla mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz minareleri ezansız bırakmayan, emektar hocalarım, ömrünü camiye cemaate, aileye hizmete, ilim ve irşat vazifesine adayan tüm din görevlilerimize teşekkür ederek, haftalarını kutladı. 

462239520 937887395030334 4844133512301464501 NDin görevlilerinin emekliliği olmayan bir görev olduğunu ifade eden Çakmak, emekli din görevlileri hocalardan kuruma olan aidiyeti, müftülükle ve camideki görevli hocalarla irtibatın her daim devam etmesini gerektiğini, aktardı.

Emekli İl Müftüsü Bekir Gerek konuşmasında, Din görevlisinin emeklisi olmadığını, emektar hocaların ilk günkü heyecanla göreve devam edip mihrapları terk etmemelerini istedi.

SGK İl Müdürü Mücahit Çelik de 2024 yılının "Emekliler yılı" olması hasebiyle emeklilerle yapılacak projeler ve programlar hakkında bilgiler verdi. 

Camiler ve Din Görevlileri Hafta münasebetiyle yapılan Vefa programının davetlerinden dolayı İl Müftüsü Ali Çakmak 'a teşekkürlerini ilettiler.

Program; ahirete irtihal eden hocaların ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN