OSMANİYE'NİN ZORKUN YAYLA YOLUNDA YARIM TON CAM VE PLASTİK TOPLADILAR OSMANİYE'NİN ZORKUN YAYLA YOLUNDA YARIM TON CAM VE PLASTİK TOPLADILAR

Osmaniye İl Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 24 öğrenciye hafızlık belgeleri il Müftüsü Ali Çakmak tarafından verildi. 
Müftü Çakmak, törende yaptığı açıklamada, başarılı hafızları tebrik etti.

456480529 903694361782971 6873842453246892450 NHafızlığı muhafaza etmenin önemine değinen Müftü Öakmak, “Bu milletin en şerefli evlatları, Kur'an ahlakına bürünerek yürüyen ve yaşayan hafızlar olacaklardır. Hafız olmak elbette zor ve meşakkatli bir süreç olduğu gibi hafız olduktan sonra da hafızlığı muhafaza etmek de bir o kadar önemlidir. Bu sebeple hafızlığı muhafaza etmek için günlük tekrarların düzenli yapılması gerekir. Ayrıca hafızlarımızın kendilerini her yönden geliştirmek ve kişisel gelişimine katkı sunması adına her gün düzenli olarak en az 10 sayfa kitap okumaları gerekir. 

Efendimiz aleyhissalatu vesselam bir hadis-i şeriflerinde Allah, Kur'an sahiplerine cennette öyle bir taç giydirecek ki o tacın nuru güneşten daha parlak olacak' bu sebeple hafızlığa hizmet eden hafızlığa gayret eden ve emek veren Allah'ın kelamını okunması, öğrenilmesi, anlaşılması yolunda gayret eden hem annelere hem babalara hem hocalarımıza hem de Kur'an kurslarımıza ve bu yolda hakikaten ömrünü feda eden hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Müftü Çakmak, konuşmadan sonra 24 öğrenciye hafızlık belgelerini verdi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN