Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

“Türk Milleti’nin esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan eden Büyük Taarruz, sadece bir askeri zafer değil, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin bir sembolüdür.” diyen Milletvekili Gülsoy, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Yaşam süresi en uzun olan ilimiz hangisi? Türkiye'de yaşam süresi ne kadar Yaşam süresi en uzun olan ilimiz hangisi? Türkiye'de yaşam süresi ne kadar

“30 Ağustos, tarihi zaferlerle dolu milletimizin kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle bir olup kenetlenerek vatanımızın bağımsızlığı için vermiş olduğu mücadeleyi tüm dünyaya gösterdiği tarihlerden biridir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 30 Ağustos 1922'de nihayetlenmesiyle elde edilen bu büyük zafer, İstiklal Savaşı'nı bitiren kesin bir 'Türk Zaferi' olarak tarihe geçmiştir. Türk Milleti’nin esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan eden Büyük Taarruz, sadece bir askeri zafer değil, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin bir sembolüdür.

Bu zaferle, makus talihimizi yenerek milli bağımsızlığımızı inşa ettik. Bu büyük zaferin 102’nci yıl dönümünde, aziz milletimizin bağımsızlık ruhunu sonsuza dek yaşatacağımızı, Türkiye’nin toprak bütünlüğünden ve temel değerlerinden asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Aziz Türk Milleti, bağımsızlığını ve hürriyetini her türlü tehdide karşı savunacak kudrete sahiptir. 30 Ağustos bunun en büyük göstergelerindendir.

Tarih boyunca birlik ve beraberliğimize kasteden birçok hain saldırıyı püskürtmüş, nice zorlukların üstesinden gelmiş bir millet olarak, atalarımızdan emanet aldığımız bu vatanı her zaman koruma, yüceltme ve gelecek nesillere en güçlü şekilde bırakma azmiyle hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bu aziz vatanın evlatları olarak, milletimizin bağımsızlığı için, refahı için, huzuru için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: Haber Bülteni