CHP Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Kadın Kolları Genel Başkanlığını açıkladı.

Kaya, CHP Genel Merkez'inde düzenlediği basın toplantısında, 15.Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda kadın kolları genel başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Ülkede hak temelli her alanda mücadele eden, binlerce kadının hikayelerinin ve birikimlerinin farkında olan bir kadın olarak kendi yolculuğunu anlatan Kaya, şunları kaydetti:

“Yaşamım boyunca yapabilirim, başarabilirim demeyi hep sevdim. Dolayısıyla mücadeleden hiç vazgeçmedim. Anadolu'daki kadınların güçlü mücadelelerine ortak olduk. Yaptıklarımızı paylaşarak çoğaldığımızı, çoğalarak da güçlendiğimizi gördüm. Bu da çalışma motivasyonumu her daim arttırdı. Ve ben zamanda bir depremzede olarak yaşama karşı olan inancının daha da arttığını gördüm. Ve mücadelelerin derin inceliklerini ve gücünü kadınlardan öğrendik. Elbette doktor olmanın bunda payı büyük. Acılarla kadınların ağıtlarıyla yorulan Anadolu şehirlerinde kadınlar bugün artık seslerini daha çok duyurmaya ihtiyacı hissediyorlar. Çünkü yoksulluk bitmiş değil. Yoksulluk geride kalmış değil. Şiddet sona ermiş değil. Kadın cinayetleri hiç durmuş değil. Deprem Benim de dahil olduğum milyonlarca kadın yıkılmış karanlık sokaklarda hayata tutunmak adına birbirimizden yardım istedik. Biz kadınlar orada ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Ben bu karanlık tablonun içinde Geleceği daha aydınlık olsun diye köy köy gezerken dönebileceğim bir evim dahi yokken her gördüğüm ölümde yıkılmış, yürünecek sokakları kalmamış şehirlerde çaresizlik içindeki o günlerde şunu çok daha net gördüm. Yaşadığımız büyük bir afetti fakat en büyük yıkımı kadınlar ve çocuklar yaşadı. Kadınların özellikle burada yaşadıkları mağduriyetler gözümün önünden, hafızamdan hiçbir zaman için gitmeyecek”

OSMANİYE’DE NAR ZAMANI, TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI OSMANİYE’DE NAR ZAMANI, TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI

BEN DEĞİL BİZ

Kaya, CHP kadın kollarıyla fedakarca çalışan ve karşılığını hiç beklememiş yol arkadaşlarıyla özellikle depremzede kadınlara çok şey borçlu olduklarını vurguladı.

Artık emeği ben değil biz diyerek güçlendirip görünür kılmak durumunda olduklarını anımsatan Kaya, “Depremzede kadınların göz yaşını silemiyorsak seslerinin duyamıyorsak, kadınların her gün öldürülmesini, çocukların istismara uğramasını izliyorsak, siyasetin hiçbir anlamı yok. Yolu olmayan kentlerde, temiz suya, suya erişemeyen temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur insanlarımızın, kadın sesine kulaklarımızı tıkıyorsak siyasetin hiçbir anlamı yok. Siyaset koltuklarımızı korumak için değil, halkımızın sorunlarını çözmek için var. Değişimden, iktidardan göz göre göre kaçıyorsak, kadınlarla beraber seçimi kazanma derdimiz yoksa siyasetin hiçbir anlamı yok” diye konuştu.

87634786845NEDEN ADAYIM?

Kaya, 15.Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda kadın kolları genel başkanlığına adaylığının gerekçelerinden bahsetti.

Kaya, şöyle devam etti:

“Kadın kollarımızın ortaya koyduğu ve koyacağı her bir çalışmanın her bir kadın yoldaşının aklının ve fikrinin mecliste görünür olması için adayım. Meclis kürsüsünün tarihte Cumhuriyet Halk Partisi kadın kollarına açılması için adayım. Bu kürsüyü benden sonra gelecek olan arkadaşlarımın hepsine devretmek için adayım. Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları mecliste daha güçlü temsil edilsin diye adayım. Tam da bu nedenlerle bu değişimi isteyen seçim akşamlarında partimizin ışıklarının sönmesine gönlü razı gelmeyen o kadınların sesini duyanlar, o kadınlarla iktidara yürümek isteyenler değişimin bir parçası olanlar için adayım. Değişimin yüz yılı, yüz yılın değişim şiarıyla yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün Partisi Cumhuriyet Halk Partimizi son seçimlerde birinci parti yapan kadın hak sözde değil temsilde tanıdığı, eşitlikle savunan Genel Başkanımız Özgür Özel'in ve tüm kadın yol arkadaşlarımın verdiği cesaretle partimizi kadın kollarımızın emeğiyle, gücüyle iktidar yapmak için adayım”

Kaya, 15.Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda diğer adaylara da başarı diledi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT