Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın danışmanlığını yaptığı OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı, TEKNOFEST Efficiency Challenge Yarışları kapsamında finalde yarışacak 36 takım arasında yer almaya hak kazandı.
TEKNOFEST-Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde başladı. 
Toplam 631 başvurunun yapıldığı yarışmada, finale kalan 73 takımdan 36’sı, teknik tasarım raporundan başarılı olarak ELECTROMOBILE yarışlarına katılmaya hak kazandı. 

OSMANİYE’DE RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ OSMANİYE’DE RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

455748923 983641546887132 6166293306023677141 NOKÜ Elektrikli Aracı ‘’Korkut’’ Teknik Tasarım Raporundan Başarıyla Geçti
OKÜ IARES tarafından tasarlanan ‘’Korkut’’, yarışmanın teknik tasarım raporundan başarıyla geçti. 
Böylece, OKÜ IARES de son 36 takım arasında yer alarak teknik kontrollere katılma hakkına sahip oldu.
Yarışmada yerini alan OKÜ Elektrikli Aracı “Korkut’’u yerinde inceleyerek takımımızın çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’OKÜ IARES’in başarılarını daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Takımımızın çalışmalarında emeği geçen öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor, final yarışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca bu süreçte takımımıza desteklerini eksik etmeyen sponsorlarımıza da teşekkür ederim.’’ dedi.
Yarışmanın gidişatı ve takımımızın çalışmaları hakkında bilgi veren Takım Kaptanı Öğr. Gör. Cemre Polat, ‘’Bize değerli danışmanlığı ile destek olan Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan hocamıza ve çok kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a takım olarak en içten teşekkürlerimizi sunarız.’’ şeklinde konuştu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN