Programda, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Başkurt, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve siyasi parti temsilcileri de yer aldı.  

Fenk Çınaraltı

"BİZE DEVLETİMİZ ÇOK GÜZEL HİZMETLER SUNUYOR"
Programın başında konuşan Kayalı Hacı Dağı Fenk Yaylası Onarma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Beyazıt Topalhan, “Bize Devletimiz çok güzel hizmetler sunuyor. Elektrik şebekemiz, su şebekemiz yenileniyor. Bütün bunlara çok sevindik, seviniyoruz, bunu sizinle paylaşmak istedik. Nasip edene şükür, ilgilenene, takip edene teşekkür etmek amacıyla bu programı düzenledik.” dedi.

Fenk Seydi

“İNŞALLAH ŞALTERİ AÇMAK DA NASİP OLUR”
Programın devamında konuşan Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, “Amacımız Osmaniyeli vatandaşlarımızın yaylasında da köyünde de ne imkânı varsa o imkânlardan faydalanması. Sayın Bakanım, Sayın Valimle beraber buraya elektriği getirdik. İnşallah şarteli açmak da nasip olur bir gün geliriz, çok da uzun sürmez zaten herhalde, vatandaşlarımızı elektriğe kavuştururuz. “dedi. Gülsoy hayırlı olsun dilekleri ile sözlerine son verdi.

 

OSMANİYE’DE SICAK HAVALARDA ARAÇ BAKIM VE YAĞ DEĞİŞİMİNE DİKKAT (VİDEO) OSMANİYE’DE SICAK HAVALARDA ARAÇ BAKIM VE YAĞ DEĞİŞİMİNE DİKKAT (VİDEO)

"BİZ SİZLERE HİZMET ETMEKTEN MUTLUYUZ"
Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Yapılan hizmete teşekkür etmek için böyle bir toplantı yapılması gerçekten çok güzel. Bu da sizlerin ne kadar vefalı, kadir kıymet bilen insanlar olduğunuzu gösteriyor. Zaten Osmaniyeli hemşehrilerim kadir kıymet bilir. Sizleri çok seviyoruz, hizmetin en güzelini getirmek için gayret ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Yeter ki siz mutlu olun yeter ki Allah bize hizmet etme fırsatı versin. Allah Devletimizden razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, her türlü imkânı sunuyor ve Devletimiz de var gücüyle çalışıyor. Biz sizlere hizmet etmekten mutluyuz. Bugün aranızda bulunmaktan mutluyuz. Bundan sonra da ne eksiğiniz varsa Allah’ın izniyle gideririz. Yaptığımız hizmetler helal olsun, hayırlı olsun inşallah sizlere.” ifadelerine yer verdi. 

Fenk Halk

“OSMANİYE’MİZİN ADETA ÜZERİNE TİTRİYORLAR”
Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ise yaptığı konuşmada, bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Geçen sene Şubat ayında Osmaniye’nin de maalesef içinde olduğu çok ağır bir deprem yaşadık. Depremden sonra özellikle yaza doğru ortaya çıktı ki su kaynaklarımız, yollarımız önemli ölçüde zarar görmüş. Geçen sene itibariyle hızlı bir biçimde, acil müdahale edilmesi gereken yerlere, Sayın Valimizin başkanlığında İl Özel İdaremizin çalışmalarıyla, İl Genel Meclisimizin çalışmalarıyla, müdahalelerimizi yapmıştık. Bu yıl itibariyle İl Genel Meclisimizin bütçeleme çalışmasını yaparken de bütün köylerimizin, yaylalarımız da dâhil ki yaylalar da en az şehir merkezi, bazen ilçelerimiz, köylerimiz kadar hizmete ihtiyacı olan, nüfusun yoğunlaştığı yerler. Su, elektrik, altyapı ihtiyacı, yol ihtiyacı noktasında bütün çalışmalarımızı bütçeleştirmeyi baştan yaparak, yani burada birisi istedi diye değil, öngörerek bizim bu köyde su şebekesine, bu köyde yol altyapısına ihtiyacımız var diye İl Özel İdaremizin, İl Genel Meclisimizin 2024 bütçesinde bunların hepsini öngördük, çalışmalarını Sayın Valimiz talimatlandırdı, arkadaşlarımız yaptılar. Ve bugün itibariyle şükürler olsun Osmaniye’mizde çok acil ihtiyacı olan bir köyümüz ya da bölgemiz kalmadı. Elbirliğiyle mülki idaremizin koordinasyonunda bütün kurum ve kuruluşlarımız ve siyasi irade olarak biz, Osmaniye’mizin ihtiyacı olan, Osmaniye’mize getirilmesi gereken ne hizmet varsa bunların peşinde koşuyoruz, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hem depremin yaralarını sarmak noktasında, hem Osmaniye’nin kendi birikimine, kendi potansiyeline yaraşır bir biçimde Osmaniye’yi birkaç adım daha ileriye taşıyacak yatırımıyla, eğitim desteğiyle, sağlık yatırımlarıyla, sınai yatırımlarıyla, organize sanayi bölgelerimizin artırılması, biliyorsunuz hem Düziçi hem Toprakkale hem Sumbas şu an kuruluş aşamaları devam ediyor, Osmaniye ve Kadirli Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesi, genişletilmesi noktasında çok ciddi çalışmalarımız var. Bu anlamda Bakanlıklarımız, kurumlarımız Osmaniye’mizin adeta üzerine titriyorlar, biz de bu anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. “dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık programın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT