OSMANİYELİ KIBRIS GAZİLERİ, 50 YIL SONRA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARA UĞURLANDI OSMANİYELİ KIBRIS GAZİLERİ, 50 YIL SONRA SAVAŞTIKLARI TOPRAKLARA UĞURLANDI

Osmaniye'nin en eski ve en büyük camilerinden biri olan Enver-ül Hamit Camii’nin tadilatının yavaş ilerlemesi, vatandaşlar tarafından tepki görüyor.

Şehrin merkezinde, özellikle çarşı esnafının ibadet ettiği cami, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar almış durumda. Çarşı esnafı, caminin bir an önce restore edilip ibadete açılmasını talep ediyor.

“EZANA HASRET KALDIK”

Cami karşısında esnaflık yapan Halil Özdil, caminin tadilatta olmasından dolayı ibadet edemediklerini belirtti. Özdil, "Sayın Valimizden ricamız, camimizin yerin altında bulunan tuvaletinin dışarıya taşınması. En azından camimizde ezan okunsun istiyoruz. Esnaflar olarak ezana hasret kaldık. Hiç olmazsa bir sistem takılsın, ezan dinleyelim." diye konuştu.

Osmaniye çarşısının en eski esnaflarından 65 yıldır bu çarşıda ayakkabıcılıkla uğraştığını belirten Mahmut Daşgın ise, Enver-ül Hamit Camii'nin şehrin en büyük ve en kalabalık cemaate sahip camilerinden biri olduğunu vurguladı.

"BU DURUMU KABUL EDEMİYORUZ"

Ancak bu tarihi caminin tadilatının yavaş ilerlediğini söyleyen Daşgın, sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef camimiz kaderine terk edilmiş durumda. Antakya'da depremden zarar gören birçok kilise yeniden inşa edildi ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Ancak Osmaniye'deki bu tarihi Enver-ül Hamit Camii için hala tadilat süreci devam ediyor. Osmaniye halkı olarak bu durumu kabul edemiyoruz. Seçimden önce çarşı esnafları olarak CİMER'e 120 imzalı bir dilekçe gönderdik. Ne bize bir dönüş oldu ne de bir bilgi verildi."

Daşgın, esnafların bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Çarşı esnafları olarak namaz kılmakta zorlanıyoruz. İşimizi gücümüzü bırakıp, hepimiz Zafer Camii’ne gitmek zorunda kalıyoruz. Elimizin altında Enver-ül Hamit Camii dururken, bu tarihi camimizin bu şekilde kaderine terk edilmesi yazık, günah değil mi?" dedi.

Osmaniye'nin tarihi dokusunu ve kültürel mirasını simgeleyen Enver-ül Hamit Camii'nin yeniden ibadete açılması için esnafın ve halkın çağrıları gün geçtikçe daha da artıyor. Şehrin en önemli dini yapılarından biri olan bu caminin restorasyon sürecinin bir an önce sona ermesi, hem esnafların hem de halkın en büyük beklentisi.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT