Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya'nın partisinin kadın kolları genel başkanlığına seçilmesi Osmaniye'de nasıl karşılandı?
Kaya'nın kentte aile hekimliğinden başlayan, tabip odası başkanlığı ile devam eden, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili seçilmesine ve ardından CHP'nin Kadın Kolları Genel Başkanlığına uzanan süreçte başarıya nasıl ulaştı?
Osmaniye’de aile hekimi olarak büyük bir kitleye ulaşan Dr.Asu Kaya, hekim arkadaşlarının da desteği ile önce tabip odası başkanı oldu. 
Bu görevdeyken kamuoyunda ve kent genelinde tanınırlığını arttıran Asu Kaya, sevenlerinin de teşviki ile CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

453223836 3438458256446640 2255627664724146206 NBu süreçte halkla iç içe profil çizen, yaptığı çalışmalarla dikkati çeken ve kent sorunlarıyla daha yakından ilgilenen Asu Kaya, partisinden milletvekili adayı gösterildi. 
Adaylığı sürecinde yaptığı çalışmalarla da başarısını ve çıkışını arttıran Kaya, Osmaniye halkının da teveccühü ile milletvekili seçildi. 
Milletvekilliği seçiminin hemen ardından kent sorunlarını gündeme taşıyan ve ilgili bakanlıklardan çözüm isteyen CHP Milletvekili Asu Kaya’nın, basın yoluyla gündeme taşıdığı sorunlar, karşılığını buldu. 
Kent sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde de dillendiren ve çözüm üretilmesi için hükümete sık sık çağrıda bulunan Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, parti içerisinde de yükselişini sürdürdü.
Başarılarının ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Asu Kaya, seçim sürecinde ziyaret ettiği il teşkilatlarından da büyük bir destek gördü. 
Kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı seçilen Dr.Asu Kaya'nın bundan sonra artık ülke siyasetinin yanı sıra kent siyasetine de neler katacağı merak konusu oldu. 
Osmaniye kamuoyu, Asu Kaya'nın genel başkan seçilmesinin Osmaniye siyasetine de olumlu yansıyacağını düşünüyor. 

OSMANİYE'DEN DÜNYA'YA:  GİRİŞKEN VE YENİLİKÇİ KADINLARIN PROJESİ BAŞLADI OSMANİYE'DEN DÜNYA'YA: GİRİŞKEN VE YENİLİKÇİ KADINLARIN PROJESİ BAŞLADI

G U U5V Rm Ws A Ad Wd CCHP'li Dr.Asu Kaya'nın genel başkan sıfatıyla Osmaniye siyasetinde de büyük bir rol alacağı, siyasi gidişatın ve Osmaniye'deki siyasi konjektörün farklı seyredebileceği yönünde görüşler hakim. 
Bilindiği gibi Osmaniye'den AK Parti’nin 2, MHP ve CHP’nin 1’er milletvekili bulunuyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı seçilen Dr.Asu Kaya'nın önümüzdeki süreçlerde Osmaniye siyasetinde de belirleyici bir rol alması bekleniyor. 
Peki! Asu Kaya, bundan sonra Osmaniye siyasetine nasıl etki edecek? 
Kadın Kolları Genel Başkanı olarak başarılı bir siyaset yürütecek mi? 
Genel Başkan seçilmesinin ardından Osmaniye'de milletvekili dağılımı değişecek mi?

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı seçilen Dr.AsunKaya'nın bundan sonraki 4 yıllık zaman diliminde genel siyasete nasıl etki edeceğini ve Osmaniye siyasetinin gidişatını nasıl değiştireceğini önümüzdeki süreçlerde hep birlikte göreceğiz.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN