Osmaniye'de 6 Şubat depremlerinde yıkılması sonucu 105 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi A Blok ile ilgili Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava ile ilgili Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında soruşturma izni verilmesinin ardından Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame ile açılan dava mahkemeye sunuldu.

Mahkeme iddianamede yer alan bilirkişi raporu ve ifadeler doğrultusunda Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve 4 kişinin tutuklu olarak yargılandığı dosya ile Kadir Kara ile birlikte 3 kişinin daha bulunduğu ilgili dava dosyasının birleştirilmesine karar verdi.

Halen tutuklulukları devam eden Haluk K., Ayhan G. , Mustafa İ. ve Faruk P. “Taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme” iddiası ile yargılanırken, Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte diğer 3 kişi hakkında ise “Bilinçli Taksirle Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Neden Olma iddiası ile dava açıldığı öğrenildi.

Bilge1

BİLGE SİTESİ DAVASININ İLK DURUŞMASI 23 KASIM 2023’TE YAPILMIŞTI
Bilge sitesi ile ilgili 23 Kasım 2023 tarihinde Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 1. Duruşmada 1. Duruşmasına müştekiler ile sanıklar Haluk K., Ayhan G. , Mustafa İ. ve Faruk P. ile ilgili tutuklama kararı çıkarken Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında da soruşturma izni verilmişti.

Duruşma çıkışı davacılar adına dava dosyası Avukatı Seçil Günaydın, adaletin yerini bulduğunu söyleyerek “Cumhuriyet Başsavcılığı ve bizlerin itirazı neticesinde şu anki Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında da soruşturma izni verilmesine dair karar verilmiştir. Türk yargısına bu aşamada güveniyoruz. Hakim ve savcılarımıza güveniyoruz. Dosyanın başından sonuna kadar takipçisi olacağız. 6 Şubat depremlerinde Bilge sitesinde 105 kişi hayatını kaybetmiş 6 kişi yaralanmıştır. Bu sebeple de dosya bizim içinde ayrıca önem arzetmektedir.” diye konuşmuştu.

BİLGE SİTESİ DAVASINDA 4. CELSE DURUŞMASI 30 TEMMUZ 2024’TE YAPILMIŞTI
Bilge Sitesi ile ilgili davada 30 Temmuz 2024 tarihinde yapılan 4. Celse duruşmada Mahkeme tutuklu bulunan müteahhitler Mustafa İ. ve Faruk P. ile fenni mesulleri Ayhan G. ve Haluk K.'nın tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Davanın ise 16 Ekim 2024 tarihe ertelendiği kaydedilmişti.

Bilge 2

OSMANİYE ESNAFINDAN TARİHİ ENVER-ÜL HAMİT CAMİİ İÇİN ÇAĞRI: "CAMİMİZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?" (video) OSMANİYE ESNAFINDAN TARİHİ ENVER-ÜL HAMİT CAMİİ İÇİN ÇAĞRI: "CAMİMİZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?" (video)

KADİR KARA İLE İLGİLİ İDDİANAMEDE NELER VAR?
Kadir Kara ile birlikte 3 kişinin daha bulunduğu ilgili dava dosyasında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamenin Şüphelilerin inkâra yönelen ve bilimsel verilerle örtüşmeyen savunmalarına itibar edilmeyerek, üzerilerine atılı Bilinçli Taksirle Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Neden Olma suçunu işledikleri, şüphelilerin yargılamasının yapılarak eylemlerine uyan TCK'nın 85/2, 22/3. maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmaları isteniyor.

Bu durumda Osmaniye Belediye Eski Başkanı Kadir Kara’nın 16 Ekim 2024 tarihindeki duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Muhabir: Ali Cihangir