Özellikle yaz aylarında yaşanan tıkanıklıkların, büyük ölçüde kanalizasyon sistemine atılan katı atıklardan kaynaklandığı belirtildi.

Ekipler Gece-Gündüz Çalışıyor

Belediye ekipleri, 38 mahallede 7/24 mesai yaparak kanalizasyon şebekelerindeki tıkanıklıkları gidermek için çaba sarf ediyor. Gelen her şikâyeti özenle inceleyen ve kısa sürede müdahale eden ekipler, kent genelinde tıkanıklıkları gidermek için planlı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ancak, kanalizasyon borularından çıkan poşet, temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, pet şişe gibi maddeler, hem ekiplerin işini zorlaştırıyor hem de çevrede yaşayan vatandaşları şaşkına çeviriyor.

Başkan Çenet'ten Vatandaşlara Çağrı: "Kanalizasyon Çöp Değildir"

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kanalizasyon hatlarına bilinçsizce atılan atıkların ciddi tıkanıklıklara neden olduğunu vurguladı. Çenet, "Kanalizasyon borularına atılan poşet, temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, pet şişe, hatta hayvan sakatatları gibi maddeler, sistemin tıkanmasına ve kanalizasyon taşmalarına yol açıyor. Bu durum, sadece belediye ekiplerini zor durumda bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda vatandaşlarımızın da mağdur olmasına neden oluyor. Lütfen, kanalizasyon sistemlerini amacına uygun şekilde kullanarak bu tür olumsuzlukların önüne geçelim. 'Kanalizasyon çöp değildir' uyarımızı dikkate alarak, bu konuda daha dikkatli davranmanızı rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ İLE 16 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ, VALİ YILMAZ OSMANİYELİLERLE KALDI CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ İLE 16 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ, VALİ YILMAZ OSMANİYELİLERLE KALDI

Osmaniye Belediyesi, vatandaşların bilinçli hareket ederek, kanalizasyon sistemlerinin doğru kullanımına özen göstermelerini ve bu tür sorunların yaşanmaması için hassasiyet göstermelerini temenni ediyor. Ekiplerin özverili çalışmaları ve vatandaşların desteğiyle, şehrin altyapı sorunlarının minimize edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: OSMANİYE BELEDİYESİ