Osmaniye Belediyesi tarafından asfalt yol konforuna kavuşturulan Hasan Çenet (İstasyon) Caddesi’nin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, İstasyon yolunun 1040 metre uzunluğunda bölünmüş yüksek standartlı BSK olarak tamamlandığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin etkili olduğu kentler arasında yer alan Osmaniye’de, depremde ağır hasar alan Esenevler Mahallesi’nde depremin izlerinin silinmesi için başlatılan çalışmalar çerçevesinde Hasan Çenet Caddesi asfalt yol konforun kavuştu. 1040 metre uzunluğunda çift şerit yollarıyla sürücülere geniş kaldırımlarıyla yayalara keyif verecek olan cadde orta refüj çalışmasıyla da güzel bir görünüme kavuştu. Dikilen çınar ağaçlarının büyümesiyle de her mevsim adından söz ettirecek olan caddenin ışıklandırması da depremin ardından karanlığın etkili olduğu yola ışık saçacak.

ESİLEN KURDELENİN ARDINDAN CADDE HİZMETE AÇILDI
Sabah saatlerinde düzenlenen açılış töreni Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in cadde üzerinde yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi vermesiyle birlikte kesilen kurdele ile Hasan Çenet Caddesi hizmete açıldı. Belediye Başkanı İbrahim Çenet, diğer protokol üyeleri ve törene katılanlar İstasyon kısmından başlayarak Devlet Bahçeli Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında Belediye Başkanı İbrahim Çenet, cadde üzerinde işletmeleri bulunan esnaflara hayırlı işler dileyerek vatandaşlarla da kısa süreli sohbetler etmeyi ihmal etmedi.

TUSAŞ Şehitleri son yolculuğuna uğurlandı! TUSAŞ Şehitleri son yolculuğuna uğurlandı!

Istasyoncaddesiyolu (1)“GERÇEKTEN BURADA BİR EMEK VAR BİR İŞÇİLİK VAR”
Katılımcılara Hasan Çenet Caddesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan İbrahim Çenet, “6 Şubat depremlerinde hepimizin acısını içimizde yaşadığımız Hasan Çenet Caddesi’ndeyiz. Tabi bugün geldiğimiz noktada 6 aylık periyotta baktığımızda hamdolsun İstasyon yolumuzu 1040 metre uzunluğunda bölünmüş yüksek standartlı Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) olarak tamamladık. Gerçekten burada bir emek var bir işçilik var. Verilen çok ciddi güzel gayretler var. Birkaç gün önce Ankara’daydık ve Osmaniye’mizin inşallah İstasyon yolundaki rezerv alan projelerini hızlanıyor ve birkaç hafta içerisinde bizlere 20 gün dediler inşallah projelerde tamamlanmış olacak. Hemşerilerimiz de kalıcı konutlarına erişecekler. Onlarda çok hızlı bir şekilde yapılacak.” dedi.

Istasyoncaddesiyolu (2)“YOLUN AÇIK OLSUN OSMANİYEM”
Konuşmasında kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Başkan Çenet, “Biliyorsunuz Osmaniye Belediye’mizin hemen iki yakasında cezaevinin bulunduğu yerde yine PTT ile belediyemiz arasında bulunan yerde kentsel dönüşüm çalışmalarımız başladı. Buradan bir kere daha Sayın Cumhurbaşkanı’mıza tabi ki medarı iftiharımız Osmaniye’mizin Türkmen Bey’i Sayın Liderimize ve Çevre Şehircilik Bakanı’mıza biz tekrar tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü Ankara’da hangi kapıyı açsak hangi kapıyı çalsak bizlere açılıyor. Bizlerde bu sorumluluk bilinciyle el ele omuz omuza vererek bu çalışmalarımızı hep birlikte sizlerle nihayete erdireceğiz. Bakın Osmaniye’mizde çok güzel projeler var. Zafer Cami’nin orada da güzel bir kentsel dönüşüm hazırlığı içerisindeyiz. Mehmet Eminler diye bilinen sıralı dükkanlar için ihaleler yapıldı. Müteahhitlere yer teslimini yaptık. Osmaniye’miz bugün bakın 182 bin metre kanalizasyon hattını 6 ayda yeniledik. 30 kilometreyi aşan içme suyu hatlarımızı yeniledik. Artık yolun altı diye tabir ettiğimiz şu 18 mahallemizin işlerini tamamladık alt yapılarını bitirdik. Kalan 6 mahallemizde de çok hızlı bir şekilde bunları tamamlayacağız. Bu bölgede inşallah hızlı tren projemizin de kasım ayıyla birlikte Kadirli yolunu da bizlere tevdi ettiğinde Ulaştırma Bakanlığı’mız artık Kuzey-Güney hattında da Osmaniye’mizin ulaşım hattı açık olacak. Yolun açık olsun Osmaniyem. Sağ olan var olun Osmaniye her şeyin en iyisine layık diyoruz.” diye konuştu.

Devlet Bahçeli Meydanı’na kadar tamamlanan yürüyüşün ardından Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in ve diğer protokol üyelerinin araçlarla cadde üzerinde açılış turu yapmasıyla tören sona erdi.

Kaynak: Osmaniye Belediyesi