Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıldönümü nedeniyle Malazgirt'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Osmaniye’den de büyük bir katılım gösterildi.

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıldönümü etkinlikleri münasebetiyle Osmaniye Ak Parti heyeti 14 otobüsle Malazgirt ve Ahlat’a gitti.

Malazgirt Zaferi programı hakkında yaptığı açıklamada Ak Parti Osmaniye İl Başkanı M.Sadi Binboğa şu ifadelere yer verdi: “Malazgirt Savaşı’nın 953. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için Ak Parti Osmaniye İl teşkilatı olarak 14 otobüs ve bir aracımız da Cumhur İttifakı ortağımız Mhp teşkilatına tahsisle Ahlat ve  Malazgirt ilçelerine doğru yola çıktık. Malazgirt ruhunu yaşamak ve o kutlu havayı solumak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gerçekleşen programlara katılım sağladık. Malazgirt meydan muharebesinin cereyan ettiği sahada Alparslan ruhlu Cumhurbaşkanımız ‘Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde aydınlığında inşallah bu yolu yürüyeceğiz. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız. Malazgirt ruhunu yaşatacak ömrümüzün son nefesine kadar taşıyacak, bayrağı bizden devralacak yeni nesillere bir emanet gibi şanla şerefle teslim edeceğiz’ ifadelerini kullandı. Anadolu coğrafyasına giriş yaptığımız Ahlat’ta Selçuklu Anıt mezarlarını ziyaret ederek atalarımıza olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek istedik.”

OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇENET SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI ÇENET SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Orada olmaktan bahtiyar olduklarını dile getiren İl Başkanı Binboğa; “Türk - İslam kültürünün en önemli simgelerinden olan Selçuklu Anıt mezarlarında dua ederek Anadoludaki ‘Orhun Kitabeleri’ sayılan mezar taşlarında hemşerilerimizle tarihi hissettik. Anadolu’daki tarihimizin başlangıç noktası Kubbetül İslam olan Ahlat’ta hemşerilerimizle beraber olmaktan çok bahtiyar olduk. Malazgirt ovasında Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bizde diyoruz bu ruhu yaşamak ve yaşatmak için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT